Skip to content

Számit e a felekezeti hová tartozás – akik azt szeretnék, hogy a lúd legyen kövér is – benéztem a Mazsihisz archivumába

Számit e a felekezeti hová tartozás  – akik azt szeretnék, hogy a lúd legyen kövér is – benéztem a Mazsihisz archivumába

Miután több médiumban Szájer József vallási mivoltát feszegették, mintha ennek bármi köze is lett volt a sajnálatos történethez, kiváncsi voltam a Mazsihisz archivumában van e valamilyen korábbi hozzá fűzödő esemény . Egyébként nem árt hangsúlyozni, hogy a gázoló traktoros és a a tetten ért bolti tolvasok esetében is teljesen közömbös, hogy milyen felekezethez tartozik. Nos, mindössze ennyit találtam.

“Emléknap lesz Hitler és Sztálin paktumának évfordulója?

A vitában Szájer József, a magyar néppárti EP-delegáció vezetője kiemelte: el kell ítélni minden, “manapság divatos ízléstelen méricskélést, hogy melyik embertelen diktatúra ölt meg, alázott meg több embert”. … “Senki nem kívánja relativizálni vagy mentegetni a sztálinizmus és a kommunizmus bűneit. Aki egyenlőséget tesz a Shoa áldozatai, a II. világháborúban a náci Németország által szervezett tudatos népirtás és a kommunizmus bűnei közé, az sérti a meggyilkolt zsidó áldozatok emlékét, és ez nem nevezhető másnak, mint burkolt antiszemitizmusnak” – mondta az MSZP EP delegáció vezetője. Szájer József a napirendtől eltérve a vitát egyoldalúan a kommunizmus elítélésének irányába vitte el, eltorzítva ezzel az Európai Parlament valós törekvéseit.

2009. április 19. / 20:13

“meg kell tanulni búcsúzni”

A rendezvényen részt vett többi között Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Deutsch Tamás, Fónagy János, Rogán Antal, Schmitt Pál, Szájer József fideszes és Pettkó András MDF-es politikus.

2009. április 26. / 20:32

Megemlékezés áldozatokról és hősökről

A Terror Háza megemlékezésén megjelent Feldmájer Péter a Mazsihisz elnöke, Zoltai Gusztáv a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Schmitt Pál a Fidesz európai parlamenti képviselője és listavezetője, Szájer József európai parlamenti képviselő, Rogán Antal Belváros-Lipótváros polgármestere, Fónagy János, Balog Zoltán és Deutsch Tamás országgyűlési képviselők, Pettkó András MDF-s honatya, a Fidesz számos országos és helyi politikusa.”


Szántó István


Related article

Ezt már olvasta?