Krémet rittyentettem, de még pogácsára is jut a töpörtyűből – kilója száz forint a Csabai kapui Szerencsi húsboltban – ide érdemes bekukkantani
Összesen száz forintom volt – a szokásos bevásárlókosárhoz való aranytartalék érme. Na, ezt most beáldoztam.

Tepertő vagy töpörtyű ?  Szerintem mindegy, hogy is mondjuk, a lényeg, legyen belőle sok és olcsó. Nos, elárulom Miskolci a Csabai kapuban a rendelőintézettem szembe van a Szerencsi húsvolt. Időnként káprázatosan jó és különleges ajánlatokkal rukkolnak elő. Most, kutyasétáltatáskor vettem észre, másodosztályú tepertő kilónként 100 azaz egyszáz forint. Tulaldonképpen ehhez már 3 forint 60 fillérs kenyér kellene.

Edisont kikötöttem az ajtó elé és bementem, megkérdezni, hogy igaz e a reklám. Igaz volt.  Lám a blokk – fontos, mert még a családom se akarta elhinni – pontosan 95 forintért vettem egy nagy zsákra valót. Persze másodosztályú, de ez már olyan mint az ajándékló, ne nézegesd a fogait. Apró, de tele volt jó húsos darabokkal, persze zömében krémnek vagy pogácsának való törmelék. A lényeg, hogy csak itt és csak most – szaladjon ahogyan tudd mert ilyen is csak annyiszor lehet mint Budán kutyavásár.

Ne feledjem, még tippet is kaptam a krém készítéséhez. A ledarált törpörtyűbe érdemes mustárt és fokhagymát keverni , borssal.  Virus és epeölő. Az eladó hölgy ajánlotta bele a főtt tojást törve, de ezt az ötletet elvetettem mert akkor nem lenne elég tartós még a hűtőben se.