Stabilitás és védelem: Új gépjárművek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálatában

2020. 12. 23., sze – 11:16

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja, két új Audi A3-as személyautóval, valamint két Volkswagen mikrobusszal. A korszerű járművek nemcsak a megye közrendvédelmét, de a rendőrök biztonságát is szolgálják.

A legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek is megfelelő gépjárműveket 2020. december 23-án dr. Mecser Tamás r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, megbízott megyei rendőrfőkapitány úr adta át Miskolcon.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen a magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül. A korszerű autók hatékonyan támogatják a rendőrök biztonságát és feladatellátását, mivel a járműveket a szériafelszereltség és a rendőrségi alapfelszerelési csomag mellett az eredményes munkát segítő járműkövető rendszerrel, illetve egyéb más eszközökkel is kiegészítették.

Az új gépjárművek a továbbá a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek is megfelelnek. Az Audi A3-asok tekintetében például a 150 lóerős motorokhoz olyan extrák kapcsolódnak úgymint a blokkolásgátló (ABS), az elektronikus stabilitásvezérlés (ESP), vagy a kipörgés gátló (ASR). A menetstabilizáló rendszer, a LED-fényszórók, hővédő üvegezés, a klíma, a fény- és esőérzékelő, vagy éppen a sebességszabályozó rendszer a biztonság, a közbiztonság szolgálatába állnak.

A Volkswagen Transporterek szintén extra, megemelt teherbírásra képesek, alkalmazkodva a rendőri feladatok maximális ellátására.

A Miskolci, illetve az Ózdi Rendőrkapitányságon hadrendbe álló egy-egy Audi A3-as gépjárművek nemcsak a rendőrök védelmét, de a közrend stabilitását is szolgálják. A Volkswagen mikrobuszok pedig a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, és a Műszaki Osztály feladatellátását erősítik.