Drága mamám minden oltásra elvitt – a Sabin cseppet is megkaptam – ha kiszúrnak szputnyikot kaphatok – végre itt van az első vakcinaszállítmány
Oltásaim

Drága édesanyám gondosan ügyelt rá, hogy minden védőoltást megkapjak. Idejében. S ami figyelemre méltó, s Rá jellemző minden oltási papíromat megőrizte. Így ma kezemben a régi dokumentumok, hogy megkaptam a diftéria, a himlő elleni valamint a korabeli összes vakcinát. Rendszeresen vitt tuberkolózis elleni védőoltásra is. S már gyerekfejjel éltem meg a gyermekbénulásos időszakot amikor mindannyiunkat  óvtak a fertőzéstől.  Környezetemből többen is megkapták azt a szörnyűséges bénulást, s lesántultak vagy még rosszabb esetben örökre vastűdőre szorultak.

A Hunyadi utcai házban lakott egy gyerekorvos – nem jut eszembe a neve – aki szerzett a családunk gyerekeinek sabin cseppet. Nekünk csak kockacukrot kellett vinnünk, s ott helyben megkaptuk a védelmet.  A doktorbácsi elmondta milyen nehezen jutott ehhez a készítményhez, amelyet egy amerikai zsidó, miszter Salk, későbbi Nobel díjas orvos kutató fedezett fel.

Az első hazai szúrás …

S nagy nap a mai , megérkezett az országba az első koronavirus elleni vakcina szállítmány. Természetesen jó állampolgár módjára azonnal jelentkeztünk az oltásra . Családilag.  Megjegyzem online próbálkoztam, elsőként merő figyelmességből a nejemet írtam be, az én mail címemről.  Utána magamat próbáltam előjegyeztetni.  Válasz egy mail címről csak egyet fogadnak el. Kész passz.  Megreklamáltam, mert én már ilyen kekec vagyok. Válasz, ez van, majd utánanéznek.  Természetesen próbáltam egy másik címet szerkeszteni, de lebuktam, észrevették ugyanarról a gépről próbálkozom. Most már félek, még végül felidegesítem őket és egy maos vagy egy szputnyik vakcinát kapok.

Erre vágyok – Pfizer – fene nyugatimádó vagyokTisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy megkeresésével ügyfélszolgálatunkhoz fordult!
A weblap jelenlegi beállításai mellett egy e-mail címet felhasználva csak egy személy regisztrációja lehetséges.
Az ilyen irányú jellegű javaslatokat rögzítettük és gondoskodunk azok továbbításáról. A rendszer változásáig csak új e-mail címmel van lehetősége a COVID-19 fertőzés elleni vakcinára előregisztrálási szándékát jelezni.
A nyugellátással rendelkező személyek levél formájában is fognak értesülni a regisztráció lehetőségéről, illetve ugyancsak levél formájában lesz alkalmuk regisztrációs szándékukat a COVID-19 elleni oltásra továbbítani a hatóságok felé.
A vakcinával kapcsolatos aktuális információkért kérjük, kövesse a hivatalos weboldalt: www.vakcinainfo.gov.hu
Amennyiben további kérdése merülne fel, keressen minket újból bizalommal!
Tisztelettel:
Vigh Abigél
Telefon: +36-80-277-455
E-mail: koronavirus@1818.hu

Tehát egy mail címről csak egy jelentkezhet – szabály az szabály !  Ki magyarázza meg nekem ezt, hogy miért van így. Egyébként sejtem….