A kormány nyújtson kártérítést a parkolóbérlet tulajdonosoknak!  – Badány Lajos és  Szilágyi Szabolcs sajtótájákoztatója
Badány Lajos

 

 

 

 

A Velünk a Város jobbikos frakciócsoportja felszólítja a kormányt, hogy gondoskodjon az ingyenes parkolás miatt megkárosított miskolci bérlettulajdonosok állami kárpótlásáról. A frakciócsoport tagjai szolidaritást vállalva ügyükkel, lemondanak a képviselői munkához járó ingyenes parkolóbérlet juttatásról. 

Szilágyi Szabolcs 

A kormányzat járványhelyzetre hivatkozva hozott intézkedései – például a közösségi közlekedés megszüntetett állami támogatása, a helyi adóbevételek elvonása – igen súlyos anyagi terhet rónak az önkormányzatokra – állapította meg Badány Lajos miskolci önkormányzati képviselő. A Velünk a Város frakció jobbikos képviselőcsoportjának vezetője ezek közül az ingyenes parkolás bevezetéséről született kormánydöntést emelte ki a miskolci Városház téren tartott sajtótájékoztatóján péntek délelőtt.  Elmondta: a rendelkezés okkal vált ki felháborodást azon lakosokból, akik kifizették az éves parkolóbérletet, viszont a kormányzati intézkedés miatt nem tudják igénybe venni a szolgáltatást. Kénytelenek tehetetlenül körözni a zsúfolt utcákon, míg végül csak a fizetős magánparkolókban találnak parkolóhelyet.

A kormány rendelkezése miatt a parkolási díjbevételektől megfosztott önkormányzatot is komoly, havi több mint 80 milliós veszteség éri, hiszen a rendszert üzemeltetni kell, miközben árbevétel nem keletkezik Mindezek ellenére a miskolci városvezetés kompenzációként meghosszabbította a 2020. évi parkolóbérletek érvényességét, azonban a kormányintézkedés miatt ezt sem tudja tényleges szolgáltatásként érvényesíteni a bérlettulajdonosok számára – fűzte hozzá Badány Lajos.

A képviselő bejelentette, a Velünk a Város jobbikos frakciócsoportjának tagjai társadalmi szolidaritásból úgy döntöttek, lemondanak a képviselők költségtérítésére vonatkozó azon jogukról, hogy az önkormányzat kifizesse éves parkolóbérletük díját. Egyúttal felszólította a kormányzatot, hogy gondoskodjon az ingyenes parkolás elrendelésével megkárosított bérlettulajdonosok állami kárpótlásáról. Badány Lajos a közgyűlés többi képviselőjét is arra kérte, csatlakozzanak kezdeményezésükhöz, amivel bizonyíthatják, hogy a város szorult anyagi helyzetében a miskolci lakosok mellé állnak, kiveszik részüket a közös teherviselésből.

 

Bejelentéséhez csatlakozva Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város frakció jobbikos önkormányzati képviselője is arról beszélt, szolidaritást kell vállalnunk a miskolciakkal ebben a nehéz helyzetben. A jobbikos képviselő felszólította a Fidesz-KDNP frakciócsoport miskolci képviselőit, vessék be az általuk sokat emlegetett lobbierejüket, és győzzék meg a kormányt, hogy kárpótolja a miskolci bérlettulajdonosokat.