Egymásra pakolt nyitott koporsókban feküdtek a halottak a szentendrei halottasházban, vizsgálat indult

i

 
Hasonló ügy, mint ami novemberben Szombathelyen történt.

November 23-án jelent meg cikkünk, amiben a szombathelyi kórház halottasházának állapotáról írtunk. Olvasónk által készített fotók alapján számoltunk be arról, hogy egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján.

A cikk nagy vihart kavart, pedig a fotókat kegyeleti okokból nem is közöltük. A Markusovszky kórház másnap elismerte , hogy megtelt a halottakat tároló helyiségük, és hogy a halottasházat bővíteni kell.

De az eset valódiságát Nemény András szombathelyi polgármester bejelentése igazolta, aki elmondta , hogy az önkormányzati tulajdonban lévő temetkezési vállalat felajánlotta hűtőkapacitását a kórháznak. December elején meg is érkeztek a mobil hűtők a Jáki úti temetőbe.

Szentendrén nyitott koporsóban, egymásra pakolva feküdtek a halottak

Most Hadházy Ákos független országyűlési képviselő hozott nyilvánosságra egy videót a Facebookon, ami a szentendrei kórházban készült. Mint posztjában írja , a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. “Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak” – írja Hadházy.