Már az OTP se a régi – kis pénzért nem hajolnak le – büntetnek ha apad a számládon a forint

Mint úgy általában a polgárok zömének nekünk is megcsappant a bankszámlánk összege. A nejem folyószámláján maradt mindössze félszázezer forint. Majd ebből a pénzből lecsípett egy számomra tök ismeretlen NOTPROVIDED( elsőre valamilyen gyógyszermárkára gyanakodtam) nevű cég csaknem ötezret, zárlati díj címén.

Még jó, hogy minden hónap végén éberen átnyálazom a számla valamennyi tételét. Sokáig törtem a buksimat ki lehet ez a szép csupa nagybetűs valaki, aki ilyen szemérmetlenül dézsmálja a pénzünket. Cirka félórás telefonálgatás után sikerült megfejteni, hogy ez az OTP vállalkozása, s mivel csökkent a számlán lévő összeg büntetésből megnégyszerezték a zárlati díjat.  Bár ezt már tavaly karácsonykor is tudhatták előre  – készültek rá -mégse figyelmeztettek.  Nem küldtek egy figyelmeztető levelet, hogy hé, figyeljen már oda, ennyiért nekünk már nem éri meg a foglalatoskodást a pénzecskéjével. Vagy kiveszi és beteszi a dunyhájába, különben úgy megemeljük a havi zárlati díját, hogy néhány hónap múlva már nem lesz mit vezetnünk a számláján. Esküszöm, ha szólnak előre, s nem ilyen sunyi módon csapolják meg a pénzünket már is nagy ívben kerülöm bankjukat. Minek is fárasszuk egymást, elvégre még alig ötven éve vagyunk az ügyfeleik.

Egyébként minden ilyen tartalmas beszélgetés után visszahívnak, megkérdezik, elégedett vagyok e a szolgáltatásukkal. Nos, a békesség kedvéért finoman kinyomom őket. Mint ahogyan ők minket…

S, hogy kerek legyen a történet – minden banki tranzakciót lebonyolíthatok az interneten.  Csak a számla megszüntetését nem tették lehetővé. Tehát, most a nejem ad egy eseti meghatalmazást, hogy eljárjak a számlája ügyében és személyesen kell bemennem az Uitz  Béla utca erődítményükbe. Remélem most már jó lesz a számlasor osztógató automata mert tegnap egy félóra múlva derült ki, hogy elromlott.  S kinek ha nem éppen nekem a 74-es száma tünt el a süllyesztőben….