Az online élettér veszélyei – interaktív programot szervezett a bűnmegelőzési tanács

A megyei bűnmegelőzés irányába elhivatott szervezetek delegált tagjai vettek részt eszköztár bővítő programon, melyet Szabó Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára szervezett február másodikán.

A program célja volt, hogy a résztvevők tréning környezetben megismerkedjenek a bűnmegelőzés modern eszközeivel, hogy kipróbálják azokat a módszereket, amelyekkel interaktívan és játékosan tudják átadni az információt a különböző életkorú célcsoport tagoknak.

Szó esett az online élettér veszélyeiről, a Z-generáció sajátosságairól, az asszertív kommunikációról, a leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság IV. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolci Rendőrkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, az Ózdi Önkormányzati Rendészet, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény szakemberei a programon történő részvételen túl, megosztották tapasztalataikat, továbbá a megelőzési érdekében együttműködésüket, partnerségüket erősítették.

Az interaktív programot a Tanács titkára, valamint Majó Márk Gábor a Promise Egyesület elnöke tartotta meg.