Az osztrák nagykövet tárgyalt a Mazsihisz elnökével, és megnézte a Rumbachot

 


Alexander Grubmayr, Ausztria magyarországi nagykövete ma bemutatkozó látogatást tett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségénél, és megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével. Az osztrák diplomata megtekintette a megnyitás előtt álló, budapesti Rumbach utcai zsinagógát is.


Ausztria magyarországi nagykövete, Alexander Grubmayr ma megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével. A bemutatkozó látogatás keretében áttekintették a zsidó közösséget érintő aktuális közéleti kérdéseket.

osztr.jpg

A találkozón a nagykövet első kézből kapott információkat a magyar zsidó közösségről, a Mazsihisz intézményrendszeréről, a kormányzati kapcsolatainkról és nemzetközi beágyazottságunkról.

Heisler András külön megköszönte a rohonci munkaszolgálatos sírok felkutatásáért tett osztrák erőfeszítéseket, egyúttal kérte, hogy folytassák a megkezdett munkát magyar történészek bevonásával.

Vendéglátóként a Mazsihisz elnöke körbevezette Grubmayr nagykövetet a megnyitás előtt álló Rumbach utcai zsinagógában, amit az osztrák Otto Wagner tervezett és az egyetlen budapesti épülete a neves építésznek.