Oltakoztam – kínait kaptam, Pfizert reméltem , de hasztalan – félcédula is jár hozzá

Lám félve, s szorongva teli kétségekkel oltakoztam. Kínai vakcinával.  Beláttam, az én koromban igazán nem nagy áldozat , ha az orvostudomány fejlődésére magam is beszállok a humán kisérletekbe. Immár a szúrást követő félóra elteltével újra a gép elé ülhettem. Nem érzek semmi különöset, egyelőre azonkivül, hogy nagyon kívánom az édes savanyú levest, sűrű fekete gombával. Kedvemre lenne estére egy csípős szecsuáni marhasült pirított üvegtésztával, bambúsz és szójaszósszal. Utána  ,a rizspálinka előtt egy sült banán,  folyós mézzel. A kutyahúsra még gondolni se tudok… remélem ez így is marad a következő napokban is.

Különben elárulom, nagyon hezitáltama kínai vakcina beadása előtt.  A Pfizerre gyúrtam, reméltem, hogy uniós készítményt kapok. Már csak azért is mert a regisztrációnál – online és posta úton is  – bejelöltem, igen is akarom tartani a kapcsolatot a kormánnyal.  Hogy melyikkel,  aziránt nem érdeklődtek, feltételezem a jelenlegivel gondolták, ha már rákérdeztek.  Bíztam abban, hogy ezzel talán előbbre kerülök a sorban, de tévedtem. Protekció nincs, a régi párttagság meg már semmi előnyt nem jelent.

A regisztráció egyébként elég bizarr, hiszen a betegségeimről , a kórelőzményeimről semmit nem kérdeztek. Számukra a lényeges az, hogy kapcsolatot akarok e tartani a kormánnyal. Gondoltam,  ha ez nekik fontos, nekem is az.  Már terveztem, hogy húsvétkor locsolkodni is megyek hozzájuk, s ha minden jól alakult karácsonykor már össze is jöhetünk. Mondjuk másnap.

Még komolyabbra fordítva mindenkinek üzenem, ha nem készülnek Varsóba fogadják el a kínai vakcinát.  Peking messzebb van, meg üdülésre nem egy ideális célpont , de ha megelégednek a magyar tenger partjával megteszi a kínai oltás is. Várom a következő oltakozást….. Arról már képet is posztolnék, egy olyat amelyen jól kivehető, hogy az orvos leveszi a kupakot a fecskendőről.