Rozgonyi István Bodrogkeresztúr polgármestere feljelentést tett egy zarándok ellen – a vehemens külföldi  megfenyegette, elvágja a torkát  – a zarándokok között egyetlen covidos pozitiv sem akadt

Van egy jó és egy rossz hírem.

A járványhelyzet ellenére is többszáz külföldi zarándok látogatott el Bodrogkeresztúrba Steiner Saje csodarabbi sírjához. Természetesen alaposan előkészítették az idei gyászmegemlékezést, a község bejáratánál mindenkit tesztelnek.  A legfrisebb telefonos érdeklődésemkor jelentették egyetlen pozitiv személyt se találtak.  Ez mondjuk természetes hiszen mindannyian még a repülőre való felszállás előtt átestek egy ilyen alapos ellenőrzésen,  s mindenki rendelkezik oltakozási kártyával.  Viszont a településen számos, a szokásosnál is nagyobb számban fertözödtek meg Coviddal.

A körzeti orvosi rendelőben is ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy a zarándokok közül egy személy se fordult hozzájuk segítségért. Az éjszakai ügyelet forgalmáról semit nem tudnak.

A ma reggeli érdeklödésemkor Rozgonyi István polgármester elmondotta, éppen most jött ki a rendőrségről, ahol feljelentést tett egy vehemens zarándok ellen.  Egy kötelességszerű figyelmeztetéskor  az illető jelezte, hogy elvágja a polgármester torkát. Rozgonyi István természetesen feljelentést tett az életveszélyes fenyegetés okán.  A rendőrség bizonyára közleményt ad ki a történtekről. A polgármester hozzátette, hogy ez egy elszigetelt jelenség, s zarándokok többséges törvénytisztelő és toleráns, figyelembe veszi a helyi polgárok érdekeit, s igyekeznek betartani a társadalmi együttélés szabályait. Tekintettel vannak a bodrogkeresztúriakra. Ám minden nagyobb közösségben megesik, hogy egyesek törvényen kivülieknek gondolják magukat.