Törött állkapoccsal távozott a ballagási buliból

                           

                      

 

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik egy családi összejövetelen bántalmazták az egyik vendéget.

 

A vádirat szerint, a vádlottak – akik egyébként testvérek – 2020. június 15-én délután, egy alsóvadászi családi házban ballagási ünnepségen vettek részt. A rendezvényen már reggeltől jelen volt a későbbi sértett is, aki estére ittas állapotba került és emiatt kifogásolhatóan viselkedett.

 

Ezt megelégelve, az I. rendű vádlott a ház előtti útszakaszon, a mellkasánál és a vállánál lökdösni kezdte a sértettet, majd kisebb erővel, ököllel megütötte a szeme tájékán, melynek következtében a férfi a földre esett.

Miután a sértett a földről felállt, a kötekedéssel továbbra sem hagyott fel. A jobb kezét felemelve, inzultálni kezdte a jelen lévő II. rendű vádlottat is , aki erre ököllel közepes erővel állon ütötte, mire a sértett ismét a földre került.

 

A sértett a II.rendű vádlott cselekménye következtében, 8 napon túl gyógyuló állkapocs törést, míg az I.rendű vádlott bántalmazása nyomán, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mely utóbbiakkal kapcsolatban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

 

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottak egyikét súlyos testi sértés bűntettével, míg másikukat garázdaság vétségével vádolja és velük szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, közérdekű munka büntetés kiszabására  tett indítványt a Szikszói Járásbíróságnak.