ESÉLYAUTÓ SEGÍTI A MESZEGYI MUNKÁJÁT

Újabb országos jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott Miskolc, a város esélyautóját pénteken adták át.

Miskolcnak is van már esélyautója. | Fotó: Juhász Ákos

Miskolc is csatlakozott a fogyatékossággal élő emberek mindennapjait megkönnyítő Esélyautó-programhoz. A jövőben a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) működését segítő SEAT Leon kombit pénteken délben adták át a Szent István téren.

– Az Esélyautó Magyarország Kft. azzal a céllal alakult meg, hogy az öt legnagyobb, fogyatékos embereket tömörítő érdekvédelmi szervezettel közösen támogatást nyújtson – a mozgás-, hallás- és látássérült emberek, valamint autista és értelmi fogyatékos személyek – hétköznapjaiban – mondta az átadót és a támogatási szerződés aláírását megelőzően a karitatív vállalkozás ügyvezetője. Eleki József azt mondta, a koronavírus-világjárvány még nehezebb helyzetbe hozta a fogyatékkal élőket, illetve az őket ellátó nonprofit szervezeteket, hiszen ők intézték ellátottjaik mindennapos bevásárlását, esetlegesen a gyógyszerek beszerzését.

Az első esélyautót tavaly nyáron Szombathelyen adták át, de a program segítségével jutott már fogyatékkal élőket segítő gépkocsi például Kecskemétre és Nyíregyházára is.

 

– Miután az első esélyautók már kifogástalanul teljesítik feladatukat, Miskolc is szívesen csatlakozott az országos kezdeményezéshez – ezt már Miskolc polgármestere jelentette ki az eseményen. Veres Pál hangsúlyozta, a MESZEGYI munkatársai, a városi intézményhálózat, valamint a miskolci rendészet az elmúlt hosszú és nehéz hónapokban kemény munkát végzett annak érdekében, hogy minden rászorulót el tudjanak látni. Hozzátette, az autónak természetesen a világjárvány tombolása után is lesz helye Miskolcon, segíteni fogja a városi szociális intézményhálózat mindennapi működését.

A gépjárművet a SEAT márka vezérképviselete, a Porsche Hungaria ajánlotta fel, és a helyi SEAT márkakereskedő, a Miskolc Autó készítette fel. Emellett egy évvel ezelőtt csatlakozott az Esélyautó programjához a Mercarius Flottakezelő Kft. is, ami azóta aktívan támogatja a közös munkát, és hozzájárul a mozgássérült emberek mobilitásának biztosításához.

Eleki József hozzátette: a szervezet a jövőben még több márkakereskedéssel és településsel szeretne együttműködni, hogy minél több érintettnek, vagyis fogyatékossággal élőnek tudjon segíteni.