Újraindul a nagy sikerű Miskolc Filmklub
Béke mozi

 

  1. június-augusztus

 

A tavalyi évben nagy sikert aratott Miskolc Filmklub program idén is folytatódik, júniustól augusztusig, havonta két hétvégén a CINE-MIS Nonprofit Kft. szervezésében. A vetítések előtt bevezető előadásra kerül sor, a vetítések után pedig beszélgetésre van lehetőség a filmről. Az előadások kedvezményes, 400 Ft-os helyár megvásárlásával és védettségi igazolvány bemutatásával látogathatók a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében.

 

  1. június 5-én és 6-án az 50-es években játszódó két magyar klasszikus filmet mutatunk be: Sára Sándor önéletrajzi ihletésű filmjét, az 1968-ban készült Feldobott kő című filmet, illetve a Cannes-i Filmfesztiválon Fipresci-díjat nyert és a világ számos más, rangos filmfesztiváljairól is díjesővel hazatérő 1979-es Angi Vera című filmet, Pap Vera főszereplésével.

Június második felében retro magyar vígjátékok vetítésével kedveskedünk nézőink számára: megtekinthető lesz Koltai Róbert főszereplésével a Sose halunk meg! című játékfilm és a Csinibaba című zenés vígjáték.

Júliusban a 60-as évek fiatalságát elevenítjük fel a Megáll az idő és a Sípoló macskakő című magyar filmekkel. Ezen kívül Fábri Zoltán filmrendező klasszikus alkotásaiból válogathatnak nézőink. Vetítésre kerülnek a Húsz óra és a Requiem című nagy sikerű filmek.

Augusztus havi filmkínálatunkban Woody Allen filmeket és kortárs francia vígjátékokat vetítünk, így többek között látható lesz az Egy esős nap New Yorkban című amerikai romantikus vígjáték, a Blue Jasmine című amerikai film, illetve a Szabadúszók és a Raoul Taburin című francia vígjátékok.

 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a pénztár nyitvatartási idejében a +36 46 507 573-as telefonszámon vagy a www.cinemis.hu honlapon és jegyvásárlás lehetséges a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:00-20:00 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).