Megújul a Szeder úti Tagóvoda

 

 

 

Augusztusban a Szeder úti Tagóvodában kezdődnek kivitelezési munkák, amelynek keretében a homlokzati nyílászárókat korszerű hőtechnikai jellemzőkkel bíró nyílászárókra cserélik, az épület egészén utólagos hőszigetelést végeznek, amely érinti a tetőt is. Megtörténik a villámvédelmi rendszer helyreállítása. Az épületben új fűtési rendszert építenek ki, a fűtési csővezetékek és a radiátorok cseréjével, melyek a szabályozhatóság érdekében termosztatikus radiátor szeleppel kerülnek felszerelésre és termofejekkel kerülnek ellátásra. A tetőfelületre napelemeket helyeznek, hogy környezetbarát módon biztosítsák az elektromos energiát az óvodának. Az energetikai korszerűsítés hozzájárul az intézmény működtetési költségeinek csökkentéséhez, a belső felújításokkal komfortosabbá válik az épület.

 

Új férőhelyeket is kialakítanak

 

Az óvoda jelenleg 100 óvodás korú gyermek óvodai nevelését 4 csoportban biztosítja. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítik az óvoda épületét egy tornateremmel és egy új csoportszobával, valamint a hozzá tartozó helyiségek kialakításával. A bővítésnek köszönhetően 100-ról 125-re főre emelkedik az óvodai férőhelyek száma. A meglévő épületrészben felújításra kerül a melegítő konyha, a csoportszobák, a vizesblokkok, a villamoshálózat, továbbá az ivó-, a csapadék- és szennyvíz hálózati rendszer. A projektarányos akadálymentesítés keretében 1 db parkoló és egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra.

 

Amíg tart az óvoda felújítása, addig az óvodai csoportok és az intézmény munkatársai a Komlóstetői Református Általános Iskolában vendégeskednek majd. A munkákkal várhatóan 2022. májusára készülnek el. Folytatódik Miskolc MJV Önkormányzatának intézményfelújítási programja, amely valamennyi városi óvoda, orvosi rendelő és bölcsőde korszerűsítését célul tűzte ki. A Szeder utca 2/a. szám alatt található önkormányzati tulajdonú Szeder úti Tagóvoda épületében bővítik az óvodai férőhelyek számát a lakossági igények alapján, valamint megvalósul az intézmény energetikai korszerűsítése, mellyel az épületben tartózkodó gyermekek és a velük foglalkozó óvodai munkatársak számára szeretnének komfortosabb környezetet biztosítani. A projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00004 azonosító számú, Miskolc, Szeder úti Tagóvoda férőhely bővítése című projekt bruttó 173 592 190 forintból, a TOP-6.5.1-16- MI1-2017-00019 azonosító számú, Miskolc, Szeder úti Tagóvoda energetikai korszerűsítése című projekt bruttó 43 223 946 forintból valósul meg.