Hiányozni fogsz Tibor – nálad minden vevő VIP kiszolgálásban részesült

Kedves Tibor barátom,

Most, hogy ily módon szembesülök a tragédiával, a gyászhírrel elszorul a szívem. Nem nehéz felidézni az első találkozásunk emlékét. Ott a Pátria ház most már naftalinos, fertőtlenítőtől bűzlő első emeleti kínai bolt helyén egy olyan reprezentatív ruházati bolt volt a nyolcvanas évek elején. Ott te voltál az eladók gyöngye. Abban az átkosban minden vásárlót úgy fogadtál mint egy királyi fenséget. Hihetetlen és az akkoriban még szokatlan, s még ma sem szokványos módon tudtad kezelni a nagy betűs Vásárlót.  Eszedbe se jutott, hogy az a vevő aki Hozzád betér semmit nem vesz majd  csak merő unalomból nézelődik. Őszintén mondom irigyeltem, csodáltam azt a stílust, azt az eleganciát amit képviseltél. Mellény a zakó alatt, elmaradhatatlan hibátlanul megkötött nyakkendő és fényesre suvíckolt cipő.  Mint aki most lépett ki  egy friss divatlapból.

Sokszor volt szerencsém élvezni azt a hozzáállást, ahogy a vevőkkel bántál.  Mivel magam is megfordultam a kereskedelemben feltűnt nekem, hogy te képes voltál a legfinnyásabb, legválogatósabb kuncsaftot is meggyőzni.  S téged az se zavart, ha egy félórás próbálgatás után azzal távoztak, hogy meddig tetszenek nyitva tartani vagy mikor kapnak friss kollekciót. Kifogyhatatlan türelmed volt a kereskedelemben. Végül nagyon sokan vagyunk akik eleve csak Nálad csak Tőled vettünk öltönyt zakót és inget. Hiszen ha Hozzád mentünk úgy éreztük magunkat , hogy VIP kiszolgálásban részesültünk.

Kedves Tibor hiányozni fogsz.  Miskolc ismét szegényebb lett  egy  kuriózumszámba menő , a ruházati szakma egy  pótolhatatlanul ikonikus kereskedővel.