Kötelező a maszkviselés Miskolc város intézményeiben
készül a maszk

 

 

Újra ülésezett a miskolci operatív törzs – a helyzetértékelő tanácskozáson a városvezetés, az egészségügyi, katasztrófavédelmi, illetve a szociális és idősellátás területén dolgozó szakemberek a pandémia alakulását, a legfrissebb fejleményeket és a szükséges teendőket elemezték és vitatták meg.

 

Az ülésen elhangzott, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az országos folyamatokhoz hasonlóan megyénkben is nőtt a fertőzöttek száma, a vírus terjedése jelenleg az oktatási-nevelési intézményekben figyelhető meg a legmarkánsabban. A megyében az elmúlt időszakban valamivel kevesebb, mint 2000 új megbetegedést regisztráltak, a kórházakban 100 új beteget fogadtak COVID19 miatt.

 

Miskolc város vezetése éppen ezért mindenkinek azt javasolja, hogy továbbra is rendszeresen mosson kezet, használjon kézfertőtlenítőt, lehetőségeihez mérten tartson megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljen maszkot különösen zárt térben és zsúfolt intézményekben, tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, közösségi terekben, illetve aki teheti, oltassa be magát a koronavírus elleni valamelyik vakcinával. Ezzel egy időben pedig elrendelte a kötelező maszkviselést az önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi közintézmények munkavállalóinak körében, az ügyfeleknek pedig javasolja a maszkviselést.

 

Az idősellátási intézményekben már korábban bevezették a kötelező maszkviselést és szigorították a látogatás szabályait.

 

 

A miskolci operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha kell, ismét rendszeresen ülésezik majd annak érdekében, hogy minél hamarabb meghozhasson bármilyen szükséges intézkedést, amire jogszabályi lehetősége, felhatalmazása van a miskolciak egészségének védelme érdekében.

 

Vigyázzunk egymásra továbbra is!