A MÚOSZ egyik fontos célja, hogy erősítse szakmai kapcsolatait az önkormányzati, helyi, kerületi lapokkal és magukkal az önkormányzatokkal is. A szövetség székháza „ős” VI. kerületi – így volt ez még a régi, Bajza utcai székhely esetében is –, ezért is gondolta az elnökség időszerűnek, hogy felvegye a kapcsolatot a kerület polgármesterével, Soproni Tamással.

Soproni Tamás Terézváros polgármestere

A polgármester kedden a székházban kötetlen beszélgetés keretében találkozott Kocsi Ilonával, a MÚOSZ elnökével, Keleti Éva tiszteletbeli elnökkel – aki nemrég vette át a kerületi díszpolgári címet –, valamint Elek Lenke elnökségi taggal.

A formalitásoktól mentes beszélgetésen szóba került, hogy miként tudná egymás munkáját segíteni, adott esetben a MÚOSZ tagokat támogatni, a hivatal és a szövetség.

A VI. kerület Budapest szíve, kedvelt turisztikai célpont, világörökségi helyszíneknek és nagykövetségeknek ad otthont, ugyanakkor vannak olyan részei, ahol segítségre szorulnak az ott élők. A sokszínű kerület eseményeiről, az ott zajló fejlesztésekről való tudósítás, a helyi orgánumoknál dolgozóknak a MÚOSZ munkájába való bekapcsolódása szintén szóba került. A külső képében is fejlődő-szépülő kerület vezetője kifejezte nyitottságát és szándékát az együttműködésre, melynek módozatain dolgoznak a jövőben a kerület és a szövetség vezetői