Majka kapta a megyeháza alkotói díját – tízen érdemelték a ki szociális munkáért elismerést
A megyei önkormányzat Alkotói díját 2021-ben Majoros Péter, Majka kapta meg.

A szociális területen dolgozókat jutalmazták ma a megyeházán, ahol átadták a megyei önkormányzat alkotói és a Vay Ábrahám Tudományos díjat is. Idén tízen kaptak Szociális munkáért elismerést. A tudományos díjat Tóth Péter címzetes egyetemi tanár vette át, és Majoros Péter, Majka pedig alkotói díjat kapott.

Az ünnepségen Bánné Gál Boglárka köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy egy közösség akkor jó, ha mindenki megtalálja benne a maga feladatát. A megyei közgyűlés elnöke azt is mondta, hogy hatással vagyunk egymásra, és fontos, hogy legyenek követendő példák előttünk. Ilyenek a mai kitüntetettek is, akik a megye példaképei.
– Ma három egymástól teljesen eltérő terület szereplőit tüntetjük ki. Borsod-Abaúj-Zemplén megye segítő, alkotó, gondolkodó tagjainak mondunk köszönetet mind azért amit értünk, a megye közösségéért tettek és tesznek a mai napig. Hálával tartozunk nekik azért, hogy tartalommal töltik meg mindennapjainkat, hogy példaként állnak a felnövekvő generáció előtt, hogy öregbítik megyénk hírnevét – tette hozzá.

Díjazottak
A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díját 2021-ben Baloginé Rónai Beáta, Beik-Sike Ildikó, Bényi Józsefné, Bodnárné Bocsi Mónika, Csehely Tamás, Fecske Lászlóné, Molnárné Csire Mariann, Molnárné Sárvári Éva, Páll Miklós és Závodszki Csabáné vehették át.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díját 2021-ben Tóth Péter kapta.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díját 2021-ben Majoros Péter érdemelte ki