Télen is folytatódik a Miskolc pont jó! online turisztikai kampány

 

 

 

A téli időszakban sem maradnak ajánlatok nélkül az észak-magyarországi nagyváros iránt érdeklődők, a város folytatja a nyáron indított Miskolc pont jó! elnevezésű forgalomélénkítő online kampányát. Az akció továbbra is online felületeken szólítja meg a belföldi turistákat egyszerű, de kreatív üzenettel.

 

Miskolc évek óta törekszik arra, hogy valóban négy évszakos desztinációként éljen a pihenésre vágyók fejében, olyan hely legyen, ahová az év bármely hónapjában érdemes felkerekedni, mert mindig történik valami izgalmas és rendkívüli.

Mivel a közel másfél éve tartó pandémia árnyéka még mindig rávetül a turizmus szereplőire, kiemelten fontos, hogy legyenek olyan látnivalók és élmények, amelyek az érvényes járványügyi szabályozásoknak megfelelően biztonságosan látogathatók és maradandó emléket jelentenek a hidegebb napokban is.

 

Miskolc igazán szerencsés helyzetben van, a Bükk hegység ölelő karjai egész évben végtelen tárházát kínálják a testet felpezsdítő túráknak, az akár 900 méternél magasabb csúcsokról lenézve a ködös, szürke napokon is gyönyörű napfényes, kékeges panorámában lehet részünk. A Bánkúti Síközpont révén a téli sportok szerelmesei is otthonra találhatnak a miskolci vagy bükki szálláshelyek egyikén és a testi felfrissülés mellett felejthetetlen programokon vehetnek részt a város kulturális intézményeiben. A Miskolci Nemzeti Színház szívbemarkoló előadásaiért ma már egyre messzebbről érkeznek az igényes kikapcsolódás kedvelői, de a város befogadó jellegét tükröző templomai és a Herman Ottó Múzeum kiállítóterei is tartalmas időtöltést jelentenek a korán sötétedő hónapokban.

 

Az adventi időszak legnagyobb attrakciója a többször is Európa legszebbjévé választott adventi villamos, ami idén 10. alkalommal indult útjára. A villamos mézeskalács házikóként gurulva, mesésen feldíszített, arany színekben ragyogó belső térrel várja az elvarázsolódni vágyó kicsiket és nagyokat. A villamos útvonalán található a város adventi vására is, amit fényfüzérekbe öltöztetett fák és fénnyel festett épületek vesznek körbe.

 

A téli hónapokhoz hozzátartoznak a fürdős élmények is, ilyenkor különösen jól esik megmártózni a meleg vizű medencékben vagy felpezsdülni a szauna kabinokban. Fürdőzésre a miskolctapolcai üdülőterületen az Európa-hírű Barlangfürdőben és az alig féléve megnyílt Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben várják a vendégeket.

 

A kampány tél végéig tart, ez idő alatt a város közösségi média felületeit is érdemes követni (https://www.facebook.com/HelloMiskolc/), hiszen karácsony közeledtével hasznos tippeket tartalmazó adventi naptár is várja majd az érdeklődőket. 3530 Miskolc, Széchenyi u.16. Tel.: +36 46/ 350 425  info@hellomiskolc.hu , www.hellomiskolc.hu

Miskolc bizakodással tekint a téli hónapok elé, nem alaptalanul remélve azt, hogy sikerül megőriznie helyét a legkeresettebb települések között, hiszen a tavalyi évben 12 helyet előrelépve a 11. helyen végzett a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáit tartalmazó listán.

 

Miskolc turisztikai szolgáltatói békés adventi készülődést és áldott, pihenéssel teli időszakot kívánnak mindenkinek.

 

Az online kampány linkje megtekinthető itt: https://miskolc.hu/miskolc-pont-jo