A CHECKLISTA ELSŐ PONTJA: AJTÓT BEZÁRNI! …HOGY MÁS NE FEKÜDJÖN AZ ÁGYÁBA!

2021. 12. 07., k – 14:09

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem fér hozzá kétség, hogy a kertkaput, bejárati ajtót zárni kell! Figyelemre int az a tiszaújvárosi eset, amikor egy nő befeküdt egy másik család ágyába. Bizonyára minden kétséget eloszlat az az eset, ami Szerencsen történt, egy férfi besurrant a házba és az alvó sértett feje mellől elemelt egy telefont!

Az adventi időszakban is a tetteink védenek meg minket, óvják meg a családunkat és értékeinket!

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 24 éves taktaszadai férfival szemben. A gyanúsított 2021. december 7-én egy óra körül besurrant egy szerencsi ház nyitott kertkapuján, majd bement – a szintén nyitva hagyott ajtón keresztül – a házba. A férfi értékek után kutatott, és zsebre tett három doboz cigarettát, egy ajándéktárgyat, illetve az alvó sértett feje mellől egy mobiltelefont is. A házigazdák felébredtek a zajokra, a besurranó pedig elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

 

Hajnalban, egész pontosan 2021. december 7-én 5 óra 26 perckor egy tiszaújvárosi férfit tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint egy számára ismeretlen nő bement a lakásukba és befeküdt kislánya ágyába.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal reagáltak a bejelentésre, és a helyszínen biztonsági intézkedés keretén belül értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a zavart állapotban lévő nőt. A rendőrök felhívták a bejelentő figyelmét arra, hogy az incidens elkerülhető lett volna, ha a lakás ajtója zárva van.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen, és hasonló esetek elkerülése érdekében mindig zárják be az ajtókat, a kertkapukat is!

Checklista:

Első pont: Ajtót bezárni!

Második pont: Ablakokat bezárni!