Szeretnénk visszaállítani a fermentált ételeken alapuló konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra! A Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Jobb világért mozgalom rendhagyó receptversenyt ír ki, mert a még mindig tartó pandémia idején elengedhetetlen, hogy erősítsük immunrendszerünket, amit 70 százalékban a bélflóránkon keresztül érhetünk el! A legújabb kutatások alapján azt is tudjuk, hogy bélflóránk mikroorganizmusai határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat, sőt betegségeinket is! Nap mint nap tápláljuk őket, és ha jól csináljuk, megőrizzük egészségünket, ha rosszul: megbetegszünk! Kinek fontosak a fermentált ételek? Azoknak, akiknek a bélflórája meggyengült, hiszen a nyers vagy főtt ételekhez képest könnyebb a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, a fermentáció segítségével mérséklődik a puffasztó élelmiszerek kellemetlen hatása, több vitamin és enzim megmarad, nő a kedvező baktériumok száma. Receptversenyünkkel ösztönözni kívánjuk pályázóinkat, hogy különleges, karakteres ízekkel egészítsék ki a mindennapi étkezéseket, használják újra dédmamáink egyszerű konyhai fortélyait, ezzel tegyék színesebbé, egészségesebbé táplálkozásukat. hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu Kiadó: Magyar Elhízástudományi Társaság