Skip to content

Megsértette a magyar légteret egy helikopter, Ukrajnában bukkant elő

Ukrán légi jármű sértette meg a magyar légteret hétfő éjjel. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a határsértő gép nem létesített rádió-összeköttetést a magyar légi irányítással, és repülési tervvel sem rendelkezett.

A honvédség vadászgépeit azonnal riasztották, de mire az érintett légtérbe értek, az ismeretlen repülőeszköz elhagyta az ország területét – tájékoztatta a Magyar Honvédség a Magyar Nemzetet.

Az ukrán határőrség közlése szerint Kárpátalján találták meg azt az Aerospatiale Alouette III típusú helikoptert, amely beléphetett a magyar légtérbe. A helikopterre a Huszti járásban található Alsóhidegpatakon, egy hegyi tisztáson bukkantak rá.

A Munkácsi Határőrosztag szóvivője elmondta: a határőrszolgálat munkatársai a gép belsejében csempészcigarettát találtak, de azt sem zárják ki, hogy embercsempészésre is használhatták a 150 ezer dollár értékű helikoptert – írja a Kárpáti Igaz Szó.

A helikopter a két pilótán kívül hat főt képes szállítani. A járművet a hatóságok lefoglalták, az ügyben tart a nyomozás.


Szántó István


Related article