Egy cikk a régmúltból – Felkészítő tréning a szavazatszámlálóknak – nem vagyunk babonásak – esküt tettünk, Isten segedelmével

Ez egy régi írás. Szerintem az áprilisi választások is hasonló komoly előkészületeket ígényelnek.

Gond, hogy kevés a szavazatszámláló. Ez egy önkéntes, nagy figyelmet igénylő  meló. Ráadásul ügyelni kell arra, hogy itt nem húzhat a szívünk semmilyen írányba.

Az eskünk is erre kötelez. Megvallom amikor 2019 őszén beszálltam , megtapasztaltam,  nem mindenki e szerint teszi a kötelességét.  Abban a körzetben amelyikben szolgáltam kora reggeltől késő estig érdekes volt a zárás. Amikor vége lett ,  két hölgy is pityeregni kezdett, mert kedvükre alakult a leltár. Igaz nap közben is kitetszett, hogy mi az elképzelésük, s mit szeretnének. Még meg is sajnáltam őket.

“Kedden délután esküt tettek a szavazatszámlálók a Miskolci Művészetek Házában. Készültünk a vasárnapi derbire, amely éppen 13. ra esik, de mi nem vagyunk babonásak. Hiszen végül is valakinek csak szerencsét hoz majd ez a nap is. Megvolt a tréning, elmondták, hogy mire kell ügyelni, mi a teendő, ha valamit nem találunk rendjén. A nagy többség már rutinos veterán szavazatszámláló tehát minden eshetőségre készek. Egyébként az ott elhangzottakat majd még kivesézem.

A lényeg, hogy a felkészítő edzés végén esküt tettünk Kiss János alpolgármester jelenlétében. Már ez is egy választás volt, hiszen felhívta a figyelmünket, aki akarja, a szöveget az Isten segedelmével zárja, ám lehetőséget hagyott ennek a mellőzésére is. Szerintem a nagy többség nem zárkózott el, Isten segedelmétől sem.”