Nepperek, csalók reszkessetek – itt van a CARVERTICAL – minden autó sorsa nyomon követhető – az úgy éljen a Lajos korszaknak vége – olcsón nyomozhat, kiváncsiskodhat
trabantom az első karambolban

Az első autóm egy szürke Trabant volt. Rendszáma IC-11-75, sosem felejtem el. Ez a kocsi húsz esztendősen olyan öröm, élmény volt számomra, hogy ezt ma már egy ajándékba kapott Ferrari sem tudná felülszárnyalni.

Majd negyven esztendő elteltével egy archív magazinban megláttam ugyanezt az autót, egy karambolról készült tudósításban. Elfacsarodott a szívem, amikor újra megpillanthattam a behorpasztott négykerekűt, a még házilag magam készítette kilógó biztonsági övvel. Egyébként így tudtam meg, ki is örökölte, ki lett a következő gazdája ennek a PVC jaguárnak. Egy közeli ismerősöm, kollégám, aki már korántsem kényeztette annyira, mint jómagam. Nem is érdemelte meg ezt az érző lelkületű Trabantot, amely engemet sosem hagyott cserben.

Nos, annak idején olyan forgalmi engedélyek voltak, amelyekben meghagyták a korábbi tulajdonosok nevét, tehát, ha nagyon szerettük volt a jármű előéletét feltérképezni utánajárhattunk. Ma már ebben a személyiségi jogokkal telebástyázott világban elfeledhetjük a kutakodást. Pedig milyen jó lenne tudni, hogy ha használt autót veszünk, megtudjuk, törve volt e, milyen volt az eredeti színe és valóban mennyi kilométert futhatott és hányszor került kapcsolatba a biztosítóval. Erre a nem éppen önző kíváncsiságunk kielégítésére ma már szolgálatunkra jelentkezik a CARVERTICAL, az autótörténet ellenőrzésére.

Mi is közöljük ennek az applikációnak az elérését, ahová elegendő beírni a rendszámot és az alvázszámot és már is megkapjuk az autó teljes sorsának az alakulását.

Nepperek, csalók reszkessetek. Vége annak a szép világnak, amikor a kereskedő az úgy éljen a Lajos esküjével erősgetheti, ez a piros verda egy idős hölgyé volt, aki 10 éven át csak a közeli kispiacra járt vele, télen pedig felbakolva a garázsában őrizte. Nem kell már az ilyen mesét benyelni.

Tehát mielőtt most egy használt autót venne – akár a mobilján is rögtön lefutathatja a Carvertical autótörténeti ellenőrzését. Vagy ha már megvette – próbálja ki mit dob ki a carvertical naplója.  Nem azért, hogy csalódott legyen, inkább csak maga megnyugtatására. Járjon utána, átverték e vagy megkötötte élete nagy bizniszét.

Ne feledje a CARVERTICAL – rendelkezésére áll.