Sajtóreggeli a borsod megyei főkapitányságon –  sikeresen és jól hajtották végre a 2021. évre meghatározott feladatokat – Kerényi László képei
Dr. Kiss Attila főkapitány

Újszerű kezdeményezésként dr. Kiss Attila vezérőrnagy, a Borsod Abaúj Zemplén megye rendőrfőkapitánya meghonosította a rendszeres reggeli háttérbeszélgetést a régió sajtómunkatársaival.

Janasoczky Attila alezredes
Az Észak munkatársai

Az idei  első mai találkozón, sajtóreggeli keretében megtudtuk, hogy 2019, az utolsó „békeévhez” képest szinte csaknem minden területen eredményes munkát végzett az állomány. Véleménye szerint a lakosság nem számokban méri a rendőrök tevékenységét, Az itt élők elsősorban a saját biztonságérzetük alapján értékelik a helyzetet. Nos, a megyében csupán két helyen, Ózdon és Miskolcon panaszkodhattak. A felderítés eredményességét jelzi, hogy 48 betörésből csupán egy elkövetőt nem lepleztek még le idáig. A tartós járványhelyzet úgy növelte meg az állomány feladatát, hogy maguk közül is sokan megbetegedtek, átestek a fertőzésen. Szomorú, ez idő tájt három kollégájukat örökre elvesztették.

Csökkent a közúti forgalom a járványhelyzetben mégis a balesetek száma lényegesen nem volt kevesebb. Ezen a téren a statisztikában a súlyos sérültek, s a halálos áldozatok száma sajnos nőtt.  Feltűnő, hogy a kerékpárosok okozták a balesetek tíz százalékát, míg 63 százalék az autósok terhére róható. Nem elhanyagolható tényező, hogy az ittas vezetők mellett még a kábítószer hatása alatt álló pilótákat is találnak a forgalomban.  Kiszűrésükre rendelkeznek egy mini laborral is. Terjedőben van az internetes csalás is, amely ellen mindannyiinknak küzdeni kell. Ehhez a főkapitányság sajtóosztályával együttműködve a médiumok felvilágosító munkájára is szükség van.

Mint korábban elmondták, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Kiss Attila vezérőrnagy 2022. február 10-én, ünnepélyes állománygyűlés keretében értékelte az elmúlt év tevékenységét. Az évértékelő értekezlet elöljárója dr. Balogh János r. altábornagy országos rendőrfőkapitány volt. Az országos rendőrfőkapitány beszédében kiemelte, hogy a főkapitányság sikeresen, és jól hajtotta végre a 2021. évre meghatározott feladatokat, amely szolgálatért elismerését fejezte ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyei munkatársainak. Ezt erősítette meg az ORFK vezetője is.

A találkozó végeztével megnézhettük a főkapitányság új toborzó filmjét.