Skip to content

Mi lesz a Rátkai parádéval – megrendezik a nemzetközi töltöttkáposzta fesztivált Simonpusztán – ott a helyünk a zsűriben

Mi lesz a Rátkai parádéval  – megrendezik a nemzetközi töltöttkáposzta fesztivált  Simonpusztán  – ott a helyünk a zsűriben

Jótékonysági céllal rendezik meg Magyarország első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválját, amelyen a gasztronómiai programok mellett koncertekkel, színházi előadásokkal, kézművesvásárral és lovasbemutatókkal is várják az érdeklődőket március 25-27. között Simonpusztán.

FOTÓ:

A szervezők közleménye szerint az Érd mellett található Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban szervezett fesztiválon mindenki megmutathatja főzőtudományát és részt vehet a főzőversenyen is, amelyre magánszemélyek, cégek és éttermek jelentkezését egyaránt várják. A fesztiválon megválasztják az Év Töltött Káposztáját, napközben pedig sétalovaglás, íjászat, istállólátogatás és állatsimogató is várja az érdeklődőket.

Azt írták, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a magyarországi Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve felajánlják adományként rászoruló alapítványoknak.

István Gábor, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ vezetője a közleményben kiemelte, szeretnének példát mutatni, és felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a közösség ereje a rászorulók és szervezetek támogatásában.

„Szeretnénk, ha nem csak határon innen, de határon túlról is érkeznének versenyzők, honfitársak, hogy közösen mérettessük meg nagymamáink vagy éppen egy jó barátunk receptjét” – tette hozzá István Gábor.


Szántó István


Related article

Partnerségi egyeztetés

      Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Miskolc Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítását kezdeményezi a Miskolc Gózon...

0 Comment