Orosz kamionosok Európa útjain – a sztrádán rekedtek, a bankkártyájuk és a mobiljuk lekapcsolva  – nem ők a felelősek az invázióért
Schuller László
“Most hívott a cimbi Belgiumból, hogy frankón sikerült kibaszni tök ártatlan emberekkel. Európa-szerte az út szélén állnak az orosz kamionok, mert nem működik a bankkártyájuk. Nem tudnak tankolni, ráadásul kajájuk sincs. És nem nagyon segít nekik senki, mert éppen most gyűlölni kell az átlagos, civil oroszt. Ezek a fickók (egyszerű melósok, ahogy Lyákop Béter nevezi őket) éhen fognak halni. Természetesen a telefonjukat is lekapcsolták.
Nem tudom, ez nálunk is így van-e, de ha ilyesmit láttok, akkor legalább valami kaját adjatok nekik, meg segítsetek nekik elérni a nagykövetséget. Oké, hogy Putyin egy seggfej, meg menjenek a picsába, de azért maradjunk meg embernek!
Ja, és azt is mesélte a cimbi, hogy iszonyúan félnek, mert hát mindenki őket basztatja. Elsírták magukat, amikor kiderült, hogy nem balhézni megy oda hozzájuk, hanem segíteni.”
Számomra ez egy érdekes téma – ezt már én írom – kíváncsi lennék, nálunk mennyi orosz kamionos maradt ilyen helyzetben . Ha rajtam múlna biztosan nem hagynám őket magukra. Eszembe sem jutna, hogy éppen őket vádoljam meg a keleti szomszédunk megtámadásával. Őszintén megsajnálnám és legalább úgy támogatnám őket mint az ukrajnai menekülteket.  A kamionosoknak több nemzetközi fuvarozó szervezetük van.  Hirdessék meg tagjaik között a magukra maradt orosz tásaikkal való szolidaritást. A magam részéről már is elfelejtettem, hogy az A1 sztrádán éppen az orosz és a bolgár sofőrök voltak azok akik a behemót szerelvényeikkel úgy döngettek mögöttem mintha tolnának. Más kultúra, más vezetési stílus , más világ.  Most mégis egy olyan ügy szenvedő alanyai amiért őket sosem hibáztatnám.