Veres Pál Miskolc polgármestere a VOSZ küldöttgyűlésén
Az elmúlt időszakban több befektető is Miskolcot választotta, és többen már meg is kezdték beruházásukat városunkban. Ez újabb munkahelyeket, munkalehetőséget jelent a miskolciaknak és a környező településeken élőknek is.

Információink szerint a város Gazdaságfejlesztési és Ingatlangazdálkodási Igazgatóságának szakemberei folyamatosan tárgyalnak újabb befektetőkkel, igyekeznek minél több helyen, hazai és nemzetközi szinten is vonzóvá tenni Miskolcot a befektetők számára. Fontos, hogy a gazdasági élet szereplői megismerjék a várost, megismerjék a Miskolc nyújtotta lehetőségeket, egyszóval, felkerüljön városunk a gazdasági térképre. Úgy tűnik, ezen a területen is elmozdulás történt, hiszen Miskolc polgármestere meghívást kapott Abdulla A. Al Salehtől, az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának államtitkárától arra a Nemzetközi Befektetői Konferenciára, amely az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye lesz.

A rendezvény komplexitását mutatja, hogy azon túl, hogy a világkiállításon az országok különböző, speciális tematikák – fenntarthatóság, mobilitás, stb. – mentén bemutatkozhatnak, a fő téma a külföldi tőkebefektetések, portfolió befektetések, a kis- és középvállalkozások, a startup vállalkozások, és a jövő városai lesznek.

A rendezvény külföldi tőkebefektetések témájával foglalkozó workshopjának fókuszában a COVID járvány okozta új gazdasági helyzet, így a beszállítói láncok lerövidülése és az ellátás biztonságának garantálása érdekében megjelenő befektetői igények kezelése áll. A szekció moderátora, az Investment Monitor főszerkesztője szerint a workshopok célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a technikákat, amelyekkel az újfajta befektetői igényeket a leginkább ki tudják szolgálni.

Mivel minden új befektetésért kiélezett küzdelem zajlik a különböző országok és helyszínek között, ezért fontos, hogy Miskolc szakemberei is megismerjék a legújabb elvárásokat, trendeket és technikákat.

Miskolc mindig is aktív résztvevője volt a nemzetközi befektetői kiállításoknak (pl. Expo Real, MIPIM). Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban több befektető is Miskolcon kezdte meg a beruházását, ez nem jelenti azt, hogy hátra dőlhetünk – mondta el lapunknak Veres Pál. Fontos, hogy megismerjük a legújabb irányokat és megismerjük azokat a szakértőket, akik segíthetnek abban, hogy legyünk még eredményesebbek a nemzetközi versenyben – hangsúlyozta a városvezető.