Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött az Axial Kft.-vel Zsámbékon a Drivingcamp Hungary Zrt. vezetéstechnikai- és rendezvényközpontjában.

 

 

 

Az együttműködési megállapodást Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy megyei rendőrfőkapitány, és az Axial Kft. tulajdonos-ügyvezetője Harsányi Zsolt írták alá.

"A szerződők a 2022. március 30-án megkötött megállapodással szorosabbra fűzik eddigi partneri kapcsolatukat. Alapvető cél a közúti közlekedésben részt vevő mezőgazdasági gépek jogszabályoknak megfelelő közlekedésének a biztosítása. Ennek érdekében a felek lehetőséget nyújtanak mezőgazdasági területen dolgozók számára a jogszabályi háttér megismerésére, a mezőgazdasági versenyeken, valamint a vezetéstechnikai oktatásokon való részvételre. A programok alapvető feladata a balesetek megelőzése érdekében – az adott évszak mezőgazdasági tevékenységéhez igazodva – a sofőrök figyelmét felhívni a lassú járművek közlekedésben való részvételére. Fontos cél az is, hogy a mezőgazdasági járműveket vezetők is felkészülhessenek a munkagépek szakszerű használatára.

 

 

A felek egy összehangoltabb tevékenységben, és egymás munkájának kölcsönös segítésében állapodtak meg, a főkapitányság többek között vállalta, hogy 2022-ben is megrendezésre kerül – az először 2021-ben hagyományteremtő célzattal lebonyolított –  mezőgazdasági verseny.