Kezdődhet A játszma? – MEGÉRKEZETT A PLAKÁT!

Nem véletlen, hogy A játszma körül mindig történik valami izgalmas: A vizsga című – kultikussá vált – történelmi thriller folytatása is műfajteremtő lesz itthon: a hatvanas években játszódó kémfilm a műfaj összes fontos elemével rendelkezik; profi meg amatőr ügynökök csapnak össze benne, az egyre feszültebbé váló történet csupa fordulat, és mindig új leplezést és meglepetést hoz – és mindez Budapesten játszódik, 1963-ban.

 

A film ráadás-különlegessége, hogy A vizsga összes szereplője visszatér. A vetélkedő kémek között ott van Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, a játszma új résztvevőjeként színre lép a fiatal Staub Viktória – és fontos szerepet vállalt Kulka János is!

A főszereplők mind helyet kaptak A játszma ma nyilvánosságra kerülő plakátján, amely már előrevetíti, hányféle feszültség kapcsolja össze a történetben felbukkanó karaktereket– akik, akárcsak a néző, egy pillanatra sem lehetnek biztosak benne, hogy ki barát és ki ellenség.

 

A plakát véglegesítését hosszú tervező- és tesztelőfázis előzte meg. Frank Rizzo, az egyik legtöbbet foglalkoztatott, legsikeresebb magyar plakátdesigner és munkatársai valamint a film alkotói legalább tíz plakátot készítettek, mire végül megállapodtak a mostani változatnál. Nagyon óvatosan kellett eljárniuk, hiszen ennél a filmnél fokozott a szpojlerveszély, és ők mindenképpen el akarták kerülni, hogy előre leleplezzék a történet valamelyik meglepetés-fordulatát – miközben természetesen meg szerették volna mutatni, milyen izgalmas, feszült játszmába keverednek a film szereplői, amikor visszatér a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb kém, mindannyiuk mestere, akitől mindannyian félnek.

 

A játszma főszerepeit Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, Kulka János és az első komoly mozifilmszerepét vállaló Staub Viktória játssza.

 

A játszma a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive produkciójaként jött létre, Fazakas Péter rendezte Köbli Norbert forgatókönyvéből. Az operatőr Nagy András, HSC a vágó Kovács Zoltán, HSE volt, a zenéjét Ascher Goldschmidt szerezte, a látványért Vinnai Petra, a jelmezekért Kemenesi Tünde felel. Producerként Lajos Tamás működött közre.

 

A filmet az InterCom forgalmazza, a premierre 2022. június 9-én kerül sor.