BISTRO A BÜKK LÁBÁNÁL – megtalálták,  feltálalták az erdő kincseit

2022. április 8-án, egy különleges vacsoraest alkalmával, két év kutatómunka és erdőjárást követően debütált Miskolcon “Az erdő finom” könyvprojekt, melynek szakmai központja a Végállomás bistro&wine.

Amikor már úgy érezhette a törzsközönség, hogy mindent megmutattak nekik, egy újabb kalandra hívták őket, hogy együtt fedezzék fel a Bükk ehető és tiszta forrásból származó kincseit. Csütörtökön élő adásból jelentkeztek az erdőből, megmutatták, milyen alapanyagokat gyűjtöttek épp a másnapi vacsorára.

Rengeteg visszajelzés érkezett, az emberek megdöbbentek azon, hogy a látott növények, melyekbe eddig csak gyönyörködtek a kirándulásaik alkalmával, valójában a tányéron fognak visszaköszönni. Hitetlenkedve és izgatottan várták a péntek estét, melyről kivétel nélkül pozitív recenziók érkeztek, úgy látjuk, sikerült sokkolni, meglepni, lenyűgözni a miskolciakat.

Természetesen nem állnak meg ezen a ponton, a hétköznapokban is beemeltek egy szelet erdőt a Végállomás falai közé, étlapjuk és szezonálisan változó séfajánlatuk ételkínálatában mindig lesz erdő inspirálta fogás, melyet “az erdő finom” logóval emelnek ki vizuálisan.

A Végállomás csapata gasztrotörténelmet írt ezzel a vacsorával, mert éttermi konyhán eddig nem használt alapanyagokkal kísérleteztek, miközben a vendégeik környezetismereteit is bővítették, és együtt alakítják ki az erdei fine di

www.azerdofinom.hu
Egy kis ízelítő a könyvből
Bükki bébilevéllel töltött derelye nyírfavíz zselével és
árvácsalán virággal
Muflon szelet és
fekete trombitagombás tagliatelle pirított bükkmakkal
Homoktövispuding virágos karamellfészekkel
Salátaboglárka-főzelék podagrafűvel medvehagymás tejfölhabbal és
erdei vadzöldségekkel
Végállomás bistro&wine
Bisztrónk a Bükk lábánál található, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút állomásépülete ad otthont regionális gasztro-forradalmunknak. Innen a név: Végállomás bistro&wine.
Szomszédunk a Diósgyőri vár, mellettünk  indul a kisvasút Lillafüredre. A belvárostól 15 percre, már kint a zöldben, de még urbánus környezetben találsz ránk. Karnyújtásnyira van tőlünk az erdő, az izgalmas bükki kincsek, melyeket regionális termékekkel kiegészítve az ízek végtelen játszóterén kalandozunk.
Várvizi Péter kreatív séfünk mindig friss és új séfajánlattal színesíti a szezonális étlapot. Gasztronómiai ujjlenyomataként büszkén viseljük a TOP100 Étterem kiadvány elismerését.
További információ:
Vargáné Bodnár Henriett
info@vegallomasetterem.hu
+36 20 960 2687
vegallomasetterem.hu