Folyamatosan irtják a rágcsálókat Miskolcon

 

 

 

A tavaszi főirtás keretein belül április elején kezdték meg az irtószerek kihelyezését a nyílt vízfolyások mederpartjain, a szennyvíz és csapadékhálózat aknáiban, valamint a fertőzött felszíni területeken a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai.

 

A munkavégzés során hangsúlyos szerepet kap a belváros, az idegenforgalom szempontjából kiemelt városrészek és a nagyobb lakótelepek gondozása. A főirtás keretén belül eddig a belváros, Miskolctapolca, Lillafüred, Felsőhámor, Alsóhámor, Győri kapu, Vasgyár, Kilián, Bulgárföld, Avas és Szentpéteri kapu helyszínein végezték el a munkát.

A Városgazdához érkezett bejelentett helyszíneken is folyamatosan végzik a patkányfészkek megszüntetését. A bejelentések alapján a Jósika utcán, Berekalján, és Tetemvár területén volt szükség a rágcsálók irtására.

 

A téli időszakban jellemző patkányfertőzött gócpontok kezelése az év további időszakában is kiemelt figyelmet igényel, ezért ezeken a területeken a rágcsálóirtás tovább folytatódik a jelenlegi főirtási szezonban is. Például az Árpád úti szolgáltató háztól az Ady Endre Művelődési Házig, az Árpád úti bérházaktól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házáig lévő közterületeken, valamint Bábonyibérc és Tetemvár városrészek területein.

 

A bejelentések kivizsgálása során több alkalommal kiderült, hogy a rágcsálók, patkányok elleni védekezés, irtás csak úgy lehet eredményes, ha a magántulajdonban vagy bérleményben lévő területeken is elvégzik a rágcsálóirtást. Ezeken a területeken a patkányfertőzöttség megfékezése a tulajdonos vagy bérlő kötelessége. A jogszabályok értelmében a hatóságok kötelezhetik a magánterület tulajdonosát vagy kezelőjét a szakszerű rágcsálóirtás elvégzésére.

 

A közterületeken jelentkező problémákat bejelenthetik a +36 (46) 412-611 telefonszámon, a varosgazda@varosgazda.hu e-mail-címen, vagy a Városgazda honlapján.