Családi Mozgásfesztivál: tegyünk közösen egymás egészségéért!

Időpont: 2022. szeptember 4., vasárnap 10-17 óra
Helyszín: Budapest, Puskár Aréna Nyugati Park (14. kerület, Dózsa György út 5.)

A Családi Mozgásfesztiválra a belépés ingyenes, a mozgásformák kipróbálásához a bejáratnál átvehető karszalag viselése szükséges. Több mint 100 sport kipróbálható a nap folyamán szakképzett, motiváló oktatók segítségével. Az egész napos program részeként ajándéksorsolást is tartanak.

A könnyebb átmozgatás közül a szervezők kiemelik a jóga, a nordic walking, a tánc, a gerinctorna, a fittségi felmérés lehetőségét. Képviselik magukat az olyan hagyományos sportágak is, mint a vívás, a kosárlabda, a sí, a kondipark, a ping-pong. A kevésbé izzasztó sportok küzül említik a grundgolfot, a pétanque-t, a dartsot, a bocsát, a céltollast, a célhorgászatot. Lesz kerékpáros akadálypálya, kötélugrás, ki lehet próbálni a trükkös bringát, a gólyalábazást, a lengőtekét vagy olyan furfangosabb sportágakat, mint a gyorstollas, a forgótenisz, a teqball, a crockinole, a gyepteke, a zsinórlabda, a célbaugró-dobó pont, a dekázás, a tenyérlabda, a tchoukball. A mozgásformák kipróbálásán túl egészségmegőrző és szűrőprogramokkal is készülnek a szervezők.

A szervezők szeretnék, ha minél többen érkeznének úgy, hogy több generáció is jelen legyen: gyerekek, szülők, nagyszülők. Amint arról portálunkon is többször írtunk már, a rendszeres mozgás úgy a betegségmegelőzést, mint egy már kialakult betegségből való felépülést, rehabilitációt is szolgálja.

Fotó: Masport.hu – Magyar Szabadidősport Szövetség