Skip to content

Megérkezett az új amerikai nagykövet, és Rubik-kockához hasonlította a két ország kapcsolatát

Megérkezett az új amerikai nagykövet, és Rubik-kockához hasonlította a két ország kapcsolatát

David Pressman gépe péntek délelőtt landolt Ferihegyen.

Magyarul kezdte rövid beszédét David Pressman, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete, akinek repülőgépe péntek délelőtt landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A hvg.hu élőben közvetítette a bemutatkozást a Facebookon.

Pressman arra is visszaemlékezett, hogy évtizedekkel ezelőtt első önálló európai útja szintén a ferihegyi repülőtérre vezetett, egy magyar családnál lakott, és magyar barátokkal járta be Európát.

„Ez egy rendkívüli ország tele a világ legtehetségesebb embereivel. A 9 éves fiam versenyszerűen gyorskockázik, és Rubik Ernő rajongója.

„A mai politikánk kicsit olyan, mint a Rubik-kocka. Nehéz időket élünk, és a nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak. Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja. Tisztában vagyok vele, hogy nagy lehet a politikai zaj körülöttünk, de ez egy fontos pillanat, és szükségünk van egymásra” – tette hozzá.

Pressman kiemelte, hogy országaik szövetségesként küzdenek együtt.

“Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a magyar kormánnyal, és hogy minél több magyar emberrel találkozhassak” – mondta.

David Pressman hamarosan átadja megbízólevelét Novák Katalin köztársasági elnöknek.


Szántó István


Related article

Keressük Rostás Krisztiánt

  2021. 07. 29., cs – 17:00 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy helyi fiú megtalálásához, aki egy...

0 Comment

Kitüntetett borsodi ügyészek

Június 10-e az ügyészség napja, amellyel az 1871-ben ezen a napon kihirdetett első ügyészi törvényre emlékezünk. A 151. évforduló alkalmából megtartott ügyészség napján...

0 Comment