GettyImages-1243797305
Vlagyimir Putyin hadiállapotot hirdetett az Oroszország által elcsatolt területeken.

TASZSZ orosz állami hírügynökség szerda délután arról tájékoztatott, hogy Oroszország elnöke a Biztonsági Tanács ülését követően aláírta azt a rendeletet, amely szerint az ország négy új régiójában (Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, Zaporizzsja és Herszon régió) hadiállapotot vezetnek be. Az erről szóló dokumentumot az elnök hivatalos oldalán tették közzé.

Aláírtam egy rendeletet a hadiállapot bevezetéséről az Orosz Föderáció négy területére vonatkozóan. A rendeletet azonnali jóváhagyásra küldik a Szövetségi Tanácsnak és az Állami Dumának

– mondta Putyin szerdán a Biztonsági Tanács ülésén, amelyet videókonferencia keretében tartott. A hírügynökség kiemelte, hogy az orosz törvények szerint az Orosz Föderáció elnökének haladéktalanul tájékoztatnia kell a Szövetségi Tanácsot és az Állami Dumát egy esetleges hadiállapot bevezetéséről.

Mint arról korábban az Index beszámolt, a Kreml sajtószolgálata kedden jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök összehívja az Orosz Biztonsági Tanácsot.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október 19-én videókonferenciás ülést tart az Orosz Biztonsági Tanáccsal. A konferencia témája a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyek semlegesítése a migrációs szférában

– tudatta az orosz vezetés az Unian ukrán hírügynökség szerint.