2022. 11. 07., h – 09:26

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Amikor a Vágtázó Halottkémek, a Kabinet Rt., a Sky Fanatic, vagy éppen az Edda a rendőrségen keresztül üzen, hogy a Helynekemből, hogy mindenki hazaérjen, akkor az csakis a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság legújabb baleset- és bűnmegelőzési programja lehet.

„Tixa üzentek Helynekemből” program célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Helynekem miskolci koncertteremmel együttműködve különféle zenekarok dalszöveg részleteihez illeszkedő rendőrségi üzeneteket közvetítsen a TIXA online jegyértékesítő felületén keresztül a koncertre járó célközönséghez. Az online megrendelt koncertjegyeken feltüntetett üzenetek helyét a Tixa biztosítja, a Helynekem pedig a szervezésükben megvalósult programokkal járul hozzá a projekthez. Röviden arról van szó, hogy az online megrendelt jegyeken olyan rendőrségi üzenetek szerepelnek, amitől mindenki hazaér, és mindenki a pénzénél marad, legalábbis ebben bízunk!

A rendőrségi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy egy-egy felpörgetett koncert után előfordulnak olyan balesetek, nem várt események, amelyek egy kis odafigyeléssel kikerülhetők lettek volna. A rövid üzentek segítenek ahhoz, hogy világossá váljék: a biztonság közös ügyünk.

minta 

A program 2022 november 7-től 2023. április 30-ig tart. Az üzenetek pedig egymást váltják majd az online megrendelt jegyeken.

Tixa üzenetek Helynekemből:

  1. Vágtázó Halottkémek – Hajnal végre

 „Hajnal jön majd szét vet az erő, mióta várom eljön az idő. Új napra ébredsz érdemes élni!”

BAZ MRFK: Szédítő estéken, vágtázó hajnalokon is vigyázz magadra, meg azokra is, akik előtted állnak, és arra is, aki melletted áll. A biztonság közös kottánk, hangolj a biztonságra!

  1. Kabinet Rt. – Szerelem, szerelem

„Nincs még vége semminek, Csak éld az életed!”

BAZ MRFK: Tiszta zene, tiszta buli, tiszta kék! Mondj nemet a drogokra, éld az életed!

  1. Sky Fanatic – Élj pozitívan

„Tudom az életben volt már egy-két gondod. De figyelj haver most valamit meg kell tudnod”

BAZ MRFK: Anyád hazavár! Vigyázz magadra meg a csajodra! Mi is vigyázunk rátokJ Rendőrség.

  1. Satöbbi – Ajtó

„Kilincsem rángatta ordítva, jól csinálta csak fordítva.

BAZ MRFK: Miután elindultál a koncertre zárd be az ajtókat, hogy a betörés ne legyen slágertéma.

  1. Vágtázó Halottkémek – Élő világegyetem

„Hej végtelen tér, haj végtelen láng”

BAZ MRFK: Az éjszaka, és a szám is véget ér, egy szám örök a biztonságodért:112!

  1. Edda – Veled vagyok

„Csak néhány fény az országúton az autó rohan velem. Ez az életem, ez az életed”

BAZ MRFK: Ha fény vetül a láthatóságra, mindenki hazaérhet.

 

Infobox:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya nyereményjátékot hirdet a prevenciós program idejére. Azok, akik 2023. április 30-ig elküldik az üzenettel ellátott és a Tixa felületén online megvásárolt jegyeiket, azok között vezetéstechnikai élményprogramot, továbbá baleset- és bűnmegelőzési csomagokat sorsolunk ki. Email cím: sajto.borsodmrfk@borsod.police.hu