Havazás, TEK és még több fegyveres – rövid videót tett ki ukrajnai útjáról Novák Katalin-   emlékezetes élmény lehetett

Rövid, alig egyperces, összevágott videót tett ki a Facebook-oldalára Novák Katalin az ukrajnai útjáról. „Ahol baj van, ott segítünk…” – ismételte meg a köztársasági elnök.

Péntek koraeste érkeztek az első hírek arról, hogy Novák Katalin Ukrajnába utazik, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozót közös sajtótájékoztató is követte, melyen Novák arról beszélt, hogy a feleknek vissza kellene ülniük a tárgyalóasztalhoz és egy igazságos békét kötniük. Mondjuk azt nem fejtette ki, hogy a jelenlegi helyzetben szerinte mi számítana „igazságosnak”.

Novák ukrajnai útja nem volt túl népszerű a Fidesz választói körében, a mérsékeltebb hangok szerint is kár volt odamenni, a radikálisabb megközelítések a puszta látogatást is hazaárulásnak minősítették. Tegyük is gyorsan hozzá, hogy Novák nem először szabadítja a fejére a dühös oroszpárti kommentsereget, ez történt március elején is, amikor ő és a Fidesz utolsó atlantistájaként számon tartott Németh Zsolt is elítélték az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborút.