Benne vagyunk az újságban – azért is lesz csólent fesztivál – bővítjük az előadó terem befogadóképességét – mindenkit vár a miskolci zsidó múzeum  – az iskolai és a nyugdijas klubok előre jelentkezzenek be, hogy biztosítsuk a szakmai tárlatvezetést

Mindenki figyelmébe ajánlom a mai Északot is.

Kiemelt helyen emlékeztek meg a zsidó múzeum baráti körének legutóbbi rendezvényéről. Nagy sikere volt Szunyogh László főépítész előadásának, amelyben ismertette milyen nyomot hagyott a holokauszt előtt élő miskolci zsidóság a város építeszéteben.  Bónuszként megnézhettük Kerényi László filmjét a Miskolci zsidóság történetéről.

Itt fecsegem ki, hogy keressük az idpontot a miskolci első csólent fesztivál megrendezésére. Nem titok ez a zsinagóga udvarán lenne, ahová várjuk majd azokat a vendéglátósokat, amelyek rutinosak az ilyen kitelepülésben. Ez is egy újabb alkalom lesz, hogy az érdeklödök a hagyományos zsidó ételek megkóstolásakor megtekintsék a múzeumot és a zsinagógát.

A legutóbbi rendezvény szépséghibája, hogy többen regisztráltak – ezt az előzetes bejelentkezést biztonsági okokból fenntartjuk -. majd nem fértek be a terembe. Legközelebb megnyitjuk a szomszédos imatermet is ahol ha tehetjük egy kisebb monitort helyezünk el. Sajnálom, röstellem, hogy többen kinn maradtak és csalódottan távoztak, elnézésüket kérem. Előrelátóbbak leszünk, bővítjük a befogadóképességet. Ezzel egyidőben viszont örömünkre szolgál, hogy kinőttük az előadó helyiséget, s fokozatosan egyre több az érdekődő. Folyamatosan latolgatjuk mi legyen a következő program, hogy ne okozzunk csalódást Önöknek, a baráti kör népes közönségének.

Csólent – zsidósan – avagy sólet – jó étvágyat !