EGY TELEPÜLÉS, KÉT BŰNCSELEKMÉNY
police

Mádon történt két lopás egy-egy elkövetőjét fogták el a rendőrök.

A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás vétség, illetve bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 56 éves mádi nővel és egy 27 éves mezőzombori férfival szemben.

A nő 2023. február 15-én a mádi polgármesteri hivatalban járt ügyintézés céljából, amelynek során az egyik irodában az ott dolgozó előadó őrizetlenül hagyott táskájából eltulajdonította a tárcáját a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt.

A sértett amint észlelte a lopást értesítette a rendőröket, akik néhány órán belül egy köztéri szemétgyűjtőben megtalálták az iratokat tartalmazó tárcát, illetve azonosították és elfogták az elkövetőt.

A mezőzombori gyanúsított egy mádi családi ház felújítását végző brigád tagja volt, aki 2023. február 14-én tulajdonította el a házigazdák aranyékszereit és egy mobiltelefont.

A tulajdonos a hiányt másnap észlelte, majd később jelezte a rendőröknek, akik ismét néhány órán belül megállapították az elkövető kilétét, akit a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók az ellopott és már továbbadott aranyékszereket is lefoglalták, illetve a mobiltelefont is megtalálták.