Skip to content

Figyelem csütörtökön lesz a jótékonysági koncert – Az Egressy Béni Alapítvány és az MRCC közös rendezvénye: a 70 éves Egressy Béni Zeneiskola hangszerparkjának fejlesztéséért világhírű zongoraművészek adnak koncertet – Fellépnek: Hsin-Ni Liu és Shuai Wang – nem mindig kínálnak ilyen zenei élményt

Az Egressy Béni Alapítvány és az MRCC közös rendezvénye: a 70 éves Egressy Béni Zeneiskola hangszerparkjának fejlesztéséért világhírű zongoraművészek adnak koncertet. Fellépnek: Hsin-Ni Liu és Shuai Wang.
Mindenkit szeretettel várunk a csütörtöki  jótékonysági hangversenyre.
A belépés díjtalan, de adományokat elfogadunk a helyszínen, vagy átutalással. Ha nem tud részt venni a koncerten, de szeretné támogatni a kezdeményezést, szintén átutalással tudja ezt megtenni.
Már most nagyon szépen köszönjük az idáig beérkezett felajánlásokat. Igazán sajnálhatják akik most nem tudnak időt szakítani erre a rendkivül hangversenyre.
Számlaszám: 10200139-27013490-00000000
A közleménybe kérjük feltüntetni: MRCC jótékonyság
Köszönjük!
Program és részletek:
Andrew Rindfleisch: Mirages (15’) – magyarországi bemutató
J, Brahms: Sonata for two pianos, Op. 34b (45’)
I. Allegro non troppo
II. Andante, un poco adagio
III. Scherzo: Allegro
IV. Finale: Poco sostenuto – Allegro non troppo – Presto, non troppo
Andrew Rindfleisch amerikai zeneszerző (sz. 1963) olyan karriert futott be a zeneművészetben, amely hivatásként magában foglalta többek között a karmesteri, zongorista, vokalista, improvizáló,lemez producer, és rádiós műsorvezetői tevékenységeket. Zeneszerzőként egy közel 80 műből álló katalógust hozott létre, koncertterembe szánt művekből, beleértve a szóló, kamara, vokális, zenekari, rézfúvós, fafúvós és kórusműveket. Elnyerte a Róma-díjat, a John Simon Guggenheim ösztöndíjat, az Aaron Copland-díjat, valamint a Kongresszusi könyvtár által alapított Koussevitzky Alapítvány ösztöndíját. Ezt több mint negyven más helyezés és jutalom követte, zenei munkásságának elismeréseként. Részt vett több tucatnyi elismert zenei fesztiválon és rezidens ösztöndíjakat kapott a Bogliasco Alapítványtól (Olaszország), a prágai Cseh–Amerikai Intézettől, a June in Buffalo [Június Buffalóban] Kortárs Zenei Fesztiváltól, a MacDowell Colony intézménytől, valamint a Carnegie Hallban megrendezett Pierre Boulez Conductor’s Workshop karmesteri műhelytől. Műveinek nagy része kereskedelmi forgalomban elérhető CD-lemezeken és műsorközvetítő szolgáltatóknál. Diplomáit a következő egyetemeken szerezte: Wisconsin Egyetem, Madison (Bachelor fokozat), New England Conservatory of Music (Mesterfokozat), Harvard Egyetem (PhD). Karmesterként és producerként Rindfleisch úr kortárs zenei kultúra iránti elkötelezettsége több mint 500 ma élő zeneszerző műveinek bemutatását és rögzítését tette lehetővé az elmúlt 25 évben. Jelenleg a Cleveland Állami Egyetemen a zeneszerzés szak tanszékvezetője.
A Steinway Művész Shuai Wang nemzetközileg elismert kiváló szólista, előadóművész éskamarazenész. Számos fellépése volt már olyan jelentős helyszíneken, mint a Lincoln Center, a Merkin Hall és a New York-i Symphony Space, a Kennedy Center és a Phillips Collection Washington D.C.-ben, a Dame Myra Hess koncertsorozat Chicagóban, valamint a Gardner Múzeum Bostonban. Rendszeresen turnézik Kínában és Európában, vendégművészként szerepelt számos egyetemen, konzervatóriumban és művészeti akadémián az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt. Gyakran lép fel kamarazenészként is a Cleveland Zenekar, a Philadelphia Zenekar, a Dallas Szimfonikusok, a Baltimore Szimfonikusok és a National Szimfonikusok tagjaival és zenészeivel. Zenekari szólistaként játszott a Cleveland Filharmonikus Zenekarral, a Canton Szimfonikus Zenekarral, a Tianjin Szimfonikus Zenekarral, a Cleveland Institute of Music Zenekarral, és a Cleveland Állami Egyetemi Szimfonikus Zenekarral. Zenekari zongoristaként fellépett Ton Koopman (The Cleveland Orchestra), JoAnn Falletta (Buffalo Philharmonic), Gerhardt Zimmermann (Canton Symphony), és Robert Moody (Columbus Symphony) karmesterek vezényletével. Ezen kívül elkötelezett követe a kortárs zenének, rendszeresen felkarol, bemutat és előad műveket ma élő zeneszerzőktől. A kínai Tianjin városban született, és nyolcéves korában első díjat nyert a Kínai országos zongoraversenyen. Teljes körű ösztöndíjat kapott az Egyesült Államokban, hogy zongorát tanuljon a Michigan-i Interlochen Arts Akadémián. Tanulmányait a Cleveland Institute of Music intézményben folytatta, ahol kettős mesterfokozatot szerzett zongorajáték és zongorakíséret szakon, továbbá művészdiplomát zongorakísérőként és zongoraművészként. Tanárai és mentorai között volt többek között Paul Schenly, Daniel Shapiro, Anita Pontromoli, és Szergej Babayan.
Hsin-Ni Liu-val a Naxos Records két albumot vett fel, valamint egy albumot a Fidelio készített vele. Együttműködött az Orosz Filharmonikusokkal és a Magyar Szegedi Szimfonikusokkal. Debütáló lemeze megkapta a Naxos Records „A hét művésze”, „Top Album Pick” díjat. Fellépett a Taipei Novel Hall-ban, a Tajvani Nemzeti Hangversenyteremben, a Római Színházban Izraelben, az Emilia Romagna Fesztiválon Olaszországban, a Zucker Hallban TelAvivban, a Carnegie Hall-ban New Yorkban, a Művészetek Palotájában Budapesten, a Magyar Operaházban, a Sziget Fesztiválon Budapesten, a Miskolci Operafesztiválon, a Művészetek Völgyén Kapolcson. Mesterkurzusokat és előadásokat tartott New Yorkban, Kaliforniában, Izraelben, Tajvanban és Magyarországon.

Szántó István


Related article