Szirmán gyógyítják a betegeskedő kávé főzőautomatákat – őröléskor a  pörkölt bab koffein illata lengi be a levegőt

Immár húsz esztendővel ezelőtt felfedeztem, hogy milyen praktikus a szemes kávé őrlővel kombinát automata kávégép. Azok a kisebb méretű készülékek, amelyek ugyanazt tudják mint a valamikori hosszú mozdonykazános cifra presszógépek. Amelyek mögött kontyos hölgyek egyszerre három négy adagolót tömködtek.

A miskolci Meinl üzlet volt a kedvencem, amelyben helyben pörkölhették is a kávébabot mert ott állandóan kellemes kávéillat terjengett a levegőben, Itt még olyan csili-vili csupa króm több karos gépen főzték a fekete levest.

A gép fontos lelke a kazán
A beteg és a gyógyult kávéfőzők békés várják a tulajdonosaikat
A de Longhi tálcája megadta magát – egyszer húztuk ki és ínekünk már nem akart visszasimulni a helyére. A mesternek rögtön szót fogadott.

A mostanában már széles körben kapható frissen darálós házi gépek krémes főzetei is hasonlóan jók. A gond akkor van ha ezek a bonyolult szerkezetek megadják megadják magukat. Emlékszem az első gépemmel jó néhányszor megjártam a fővárost míg végül találtam egy személyes szervizt, amelyben mindent két hetes átfutással vállaltak, amelyet aztán mindig újabb kettővel megtoldottak.

A legtöbb ilyen szolgáltatást  Budafokon kínálták így azt a környéket hamar megismertem. Egyébként jó és üzembiztos kávéfőző automatákat alkalmi áron is kínálnak Mezőkövesden az XXL használt műszaki kereskedésben. Jómagam ott szoktam cserélgetni ezeket. Ám most végül felfedeztem egy Miskolchoz közeli kitűnő szervizt Szirmán. Merem ajánlani minden automata kávéfőző tulajdonosának. Igazi szakszervíz, magam is meggyőződtem a mester hozzáértéséről  ránézésre besaccolta a hibát és egy negyedórán belül meg is szüntette.

Akit érdekel ez a szolgáltatás – már fenn van a hirdetése a gráf portál tetején – érdemes előzetesen telefonon egyeztetni az időpontot , ha felkeresnénk.( Telefonszám: 06 30 842 8387 ) Mint megtudtam a helybéli vendéglátósok is nagy örömmel üdvözölték ezt a szolgáltatást, hogy ezentúl már nem kell a készülékeiket utaztatni.