Ingyenes naptej automatákat állítottak fel

Foto: Marc Wonnink / allesoverkatwijk.nl

Több száz helyszínen állítanak fel naptej automatákat Hollandiában – számolt be egy kezdeményezésről az MTI nyomán a Népszava. A jövőben – írta a holland NOS hírügynökség – a többi között rendezvényeken, iskolákban és sportegyesületekben is felállítanak naptej-automatákat, hogy mindenki megfelelően védekezhessen a nap káros sugarai ellen.

A tengerparti Katwijk városban még májusban elkezdték a próbaüzemet. Amint arról egy helyi hírportál beszámolt, az automata 30-as faktorszámú, parabén tartósítószer nélküli fényvédő krémet adagol ingyenesen.

A Népszava egy másik helyszínt említ: a Venlo-Venray kórház például egy egészségpénztár és több települési önkormányzat támogatásával lát el 120 általános iskolát naptej-automatákkal. Amint írják, a klinika egyik bőrgyógyászának ötlete volt, hogy a koronavírus-járvány idején fertőtlenítő folyadékokhoz használt készülékekbe a jövőben naptejet töltsenek – ismertette a kórház szóvivője a NOS-nak nyilatkozva. Fontosnak tartják, hogy már gyerekkorban megszokássá váljon ez a védekezési forma.

Fotó: Marc Wonnink / allesoverkatwijk.nl