Skip to content

Valami nem stimmel, furcsa felvétel került elő Vlagyimir Putyinról

Valami nem stimmel, furcsa felvétel került elő Vlagyimir Putyinról
Valami nem stimmel, furcsa felvétel került elő Vlagyimir Putyinról© Technológia: Index Külföld

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök kétnapos találkozót tartanak, melyről felkerült egy videó is Twitterre, azonban valami nem stimmel. A felvételek tanúsága szerint úgy tűnik, mintha az orosz elnök sántítana.

Furcsa felvétel került fel az internetre Vlagyimir Putyinról, amelyen úgy tűnik, mintha nehezére esne a sétálás, és kissé sántítva közlekedik az orosz elnök. A videót észrevevő Napi.hu arról ír, Putyin a belorusz elnök, Aljakszandr Lukasenka társaságában éppen imádkozni indult a Vaalam szigetén található ortodox kolostorba.

A Vaalam szigeten épült kolostor, ahol Putyin és Lukasenka elnök tiszteletét tette, a messzi északon található, Oroszország Karélia nevű területén, a Ladoga-tó közelében. A Vaalam kolostor központi épületét még a 14. században húzták föl, majd az ismert vallási központot 1715-ben Nagy Péter orosz cár parancsára újították fel. Évtizedeken át a Vaalam kolostor számított az orosz birodalom kulturális és vallási központjának, amelyet a cárok és az orosz egyház is mindenkor bőkezűen támogatott.

Ezt a hagyományt követve érkezett Vaalamba ezúttal Vlagyimir Putyin és Aljakszandr Lukasenka, akik a korábbi években is ellátogattak a kolostorba, ahol máig egy férfiakból álló szerzetesrend tevékenykedik. A felvételek alapján az elnökök imádkoztak is, miután egy séta keretében bejárták a rend területét.

A Prigozsin-féle lázadás óta először találkoztak

A látogatás egyébként a két elnök kétnapos találkozójának egyik programpontja volt, Putyin és Lukasenka már vasárnap Szentpéterváron üléseztek. A Belta belorusz hírügynökség jelentése szerint többek között a térség helyzetéről, biztonságáról, valamint kereskedelmi és gazdasági kapcsolatairól egyeztettek. Ezt követően a Finn-öbölben fekvő Kronstadt tengeri kikötőbe utaztak, ahol állítólag a helyiekkel és az ott nyaraló turistákkal is társalogtak.

A találkozó érdekessége, hogy a vasárnapi volt Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér június végi lázadása óta Vlagyimir Putyin és Alekszandar Lukasenka első hivatalos, személyes egyeztetése.

Állítólag rákos megbetegedéssel küzd az orosz elnök

Ugye ez vícc…?

Több hír is megjelent már a médiában arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyos betegséggel küzd. Tavaly áprilisban merültek fel először a híresztelések, amikor Putyin elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozókor. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

Előző év májusában az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át. Februárban titkosított dokumentumok láttak napvilágot, amelyek bizonyítanák Putyin megbetegedését.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapjuk nincs azoknak a híreszteléseknek, miszerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Fontos leszögezni, hogy az Index nem tudta ellenőrizni az orosz elnök betegségéről szóló információk valóságát, így ezeket nem szabad kész tényként kezelni.


Szántó István


Related article

Aujeszky-betegségtől mentes Magyarország

Az Európai Unió tagállamainak egyhangú döntése értelmében Magyarország teljes területe mentes a sertésállományokat veszélyeztető Aujeszky-betegségtől. Ennek köszönhetően a hazai sertéstartók egyszerűbb feltételekkel exportálhatnak,...

0 Comment

Diósgyőr az újraiparosítás útján

“Történelmi adósságot dolgozunk most le”- értékelte a Digép Miniacél- és Hengermű  projekt elindítását péntek délelőtt Diósgyőrben dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés...

0 Comment

Ezt már olvasta?