Izrael állam támogatói demonstráltak Miskolcon

Sokan, de nem elegen demonstráltak ma Miskolcon a városház téren – Veled vagyunk Izrael. Szerintem ebben a városban sokkal több jó érzésű, józanul gondolkodó a zsidó állam tragédiájával együttérző ember él. Tudom sok a dolgunk, elég nekünk a saját bajunk. Elég egy gyertyát gyújtani, hogy szívünkben emlékezzünk a sokezer zsidó és palesztin ember felesleges , értelmetlen halálának emlékére.

Tényleg elég? Szerintem ennél több kell,  hallattni kell a hangunkat  folyamatosan, mindenhol követelnünk kell,  legyen vége a gyülölködésnek,  az antiszemitizmusnak és vessünk gátat az iszlám nevében , Allah nevét megcsufoló világhódító törekvéseknek.

Szerencsések vagyunk, a jelenlegi kormány idejében érzékelte, felismerte a migránsok zöme nem gazdasági vagy politikai menekült – ezek a fiatalemberek, ezek katonaköteles képzett harcosok amelyek Európa zsidó-keresztény kúlturális örökségét akarják eltörölni. Kimutatták a  foguk fehérjét. Fő is a fejük a nyugat európa felelőtlen politikusainak, akik nem tanultak a történelemből, a múlt hibáiból. Ők is tudhatták volna, Magyarországot másfélszáz évig az iszlám török hódítók uralták. S mi voltunk akik meggátoltuk, hogy ne rohanják le egész Európát.

Miskolcon a holokausz előtt 16 ezer zsidó élt ebben a városban. Szisztematikusan megölték, elhurcolták őket és leszármazottaik zöme Izraelben él. Ők azok akik elárulták a szülőföldjükről, Miskolcról álmodnak.  Irigylik azt a maradék hatvan családot , amelyek nem hagyták el gyökereiket, őket  a kommunisták és a fasiszták sem tudták innen elüzni.

Markovics Zsolt miskolc főrabbija csodálatos megemlékező beszédet mondott. Úgy beszélt Izrael sortragédiájáról, hogy egyetlen szóval sem bántotta, sértette alázta azt a sok állati módon viselkedő arab gyilkost, amelyek elhiszik ezzel a tömegírtással jutnak a paradicsomba. Tulajdonképpen a lemészárolt testvéreink emlékét sértette volna meg ha ezt a fórumot valamilyen alantas visszavágásra, újabb gyilkoságokra búzdította volna a világot. Helyette a bibliából idézett – mondta – aki bosszút forral két sírhelyet ásson.  Egyet az ellenségének és egyet magának. Ez a háború, évtizedekig tartó csatározás sehová nem vezet.

Aki nem tudná, csak látja Miskolcon már százával élnek az iszlám követői. Mecsetük még nincsen, reggelenkét a harangszót még nem követi a múzzein imára hívó hangja. Még.

Miskolcon immár négy évszázada , hogy letelepedtek a zsidók. Részük volt abban, hogy a görög és az örmény kereskedőkkel a zsidóság igazi kereskedővárossá tette a települést. Óriási temetőt vettek maguknak és a kórházak, iskolák, mikvék mellett két nagy zsinagógát is épitettek.  Beilleszkedtek a közösségbe, a város társadalmába  és szorgos adófizetőkként ,  kereskedőkként,  jogászokként, orvosokként  és tanárokként  szolgálták a közösséget.

Csalódásként ért, hogy erre a miskolci demonstrációra az iszlám közösség nem jött el.  Ha informálodnak, ha kérdezik, mit szólnának ha képviselik magukat, senki nem üzi el őket.  Lett volna helyük, ha nem valamilyen propagandára használják a rendezvényt.

Nem szólaltak meg.  Féltek vagy nem értettek egyet – Közel Keleten nincs más alternativa , csak a béke, a megbékélés.  A közös út. Micsoda meglepetés lett volna – ha eljönnek és látványosan elítélik, a mostani otromba orvtámadást és megerősítik,  az ezzel együt végbement gyilkosság sorozat sem az iszlám sem a zsidóság törvénykezésében nem szerepel.