Meghalt Szegő András

75 éves korában halt meg Szegő András. A Prima Primissima díjas újságíró halálhírét a Nők Lapja jelentette be Facebook-oldalán. Azt írják, Szegő András hosszú betegség után hunyt el, „ameddig állapota engedte, dolgozott – az űr amit, maga után hagy, kitölthetetlen, nincsenek szavak” – olvasható a posztban.

A becenevén csak „Interjúkirályként” ismert újságíró és publicista 1948 márciusában született Budapesten. Miután sikeresen leérettségizet a Kossuth Gimnáziumban, közgazdásznak tanult, járt az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, valamint sportvezető szakra a Testnevelési Főiskolára, tanulmányait azonban soha nem fejezte be.

1970-től 12 éven át dolgozott a Képes Sportnak, szakterülete volt a birkózás, súlyemelés és az ökölvívás. 1994-től a Nők Lapja szerzője volt, és a Sport Plusz c. újságban is jelentek meg rendszeresen cikkei. 2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések c. interjúkötete, majd öt évvel később publikálta Antal Imréről szóló könyvét, amibe pályatársakkal, barátokkal készült interjúk kerültek bele.

Az írás mellett színészkedett is, kisebb szerepet kapott a Redl ezredesben, a Sorstalanságban, valamint a Zsaruvér és csigavér 3. részében is.

Szegővel idén tavasszal készített interjút a 24.hu, az elismert publicista azt is elárulta, hogyan lett belőle újságíró: „Előbb még rakodómunkás voltam hol a nagyvásártelepen, hol a Hold utcai piacon, hol a ferencvárosi pályaudvaron. Tán még ma is zsákolnék, ha anyukám, aki szemfelszedő volt, vagyis nejlonharisnyákat stoppolt, meg nem győzi egy Szonja nevű kuncsaftját, aki a Fülesnél dolgozott, hogy fantasztikus újságíró vagyok. Szonja szólt egy újságíró barátjának, Feleki Laci bácsinak, aki kért tőlem néhány gimis cikket, elolvasta, majd kikiáltott a honi sportújságírás legnagyobb reménységének, s beprotezsált Kutas Istvánhoz, a Képes Sport főszerkesztőjéhez.”