Hernádi Juditnak meglepő ötlete volt: Eszenyi Enikő mellé erkölcsfigyelő kellett volna

A színésznő azt is kitalálta, hogy honnan legyen pénz a rendező melletti felügyeletet gyakorló fizetésére.
Hernádi Judit őszintén beszélt Eszenyi Enikővel való kapcsolatáról. A két színésznő korábban együtt dolgozott a Vígszínházban, és a kapcsolatuk nem volt felhőtlen.

Hernádi egy interjúban elárulta, hogy úgy érezte, ha ő továbbra is a színház tagja marad, akkor egyiküknek mennie kellett volna. A színésznő maga döntött úgy a 90-es években, hogy az első között választja a szabadúszást, és ezzel el is távolodott a Vígszínháztól. De Eszenyi munkásságát és a színház sorsát továbbra is követte.

Mint ismert, Eszenyi igazgatási stílusát több kritika is érte, így végül távozott a színházból. Mára azonban újra visszafogadta a szakma, és többek között a Dancing with the Stars műsorban is feltűnt.

Hernádi Judit most árulta el, hogy milyen ötlete volt arra, hogy a rendezőt kordában tartsák – írta a Blikk.

„Voltam a Vígszínház tájékán azokban az időkben. Részese nem voltam, de tapasztaltam, hogy kiszámíthatatlan nőről van szó. Kiszámíthatatlan gesztusai vannak, és nagyon erős a lénye. Mint művész, nem lehet kétségbe vonni. Jól rendez, jól játszik. Nem lehet összekavarni a dolgokat.

Volt nekem akkor egy ötletem, amire azt mondták akkor, hogy nem jó. Azt mondtam, hogy tegyenek mellé egy erkölcsi figyelőt, amit az ő fizetéséből finanszíroznak, aki végig ott van mellette. Mindenki megnyugodhatott volna”

– árulta el a színésznő. Ám az ötletét elvetették.