Mit rejt a Pepsi név jelentése?
Talán a valláshoz van köze?

A Coca-Cola nagy ellenfele, a Pepsi valamivel fiatalabb: üdítői 13 évvel később kerültek a polcokra, amikor előbbiből már évi nagyjából 4 millió litert adtak el. De ha valaki visszamenne az időben, ne ezen a néven keresse, a gyógyszerész Caleb Bradham italát először Brad’s Drink néven árusították – írja a Mirror.

És mint a kólaháború másik tagját, ezt is alapvetően gyomorpanaszokra adta Bradham a gyógyszertárában, ezért pár év után a cukorból, vízből, karamellből, citromolajból, kóladióból, szerecsendióból és egyéb adalékanyagokból készült

italát át is nevezte a latin, illetve orvosi szakszó diszpepszia után Pepsi-Colának.

A diszpepszia ugyanis emésztési zavart jelent, az itallal pedig azt ígérték, ezen javítani lehet a főzettel.

Van olyan feltételezés is, hogy a nevet biztosan a pepszinről, a gyomor fehérjebontó enzimjéről kapta, vagyis, hogy úgy segíti az emésztést, mint a fontos molekula.

Más elképzelés szerint a gyógyszertárral szemben álló episzkopális egyház templomára utalt a névvel, annak „anagrammája”, de a vallással levő minden kapcsolatot cáfolt a PepsiCo, a márkát tulajdonló vállalat.

A Cola rész pedig az ízesítésre utal, bár ez valószínűleg tiszta volt mindenkinek.

Mai nevét, simán csak a Pepsit, 1961-ben kapta az ital.

Felderít, élénkít, segíti a gyomrot

– ez pedig a Bradham által kreált első szlogen volt.

A fenti kiemelt képen egyébként az új, és a régi logó látható, a korábbi, csak kisbetűket tartalmazó után ismét csak nagybetűkkel írják a palackokra a márkanevet. Ez talán a legfontosabb újítás benne.