A DK A FIDESSZEL ÖSSZEFOGVA A MISKOLCIAK ELLEN FORDULT

A FIDESZ A DK-VAL NAGYKOALÍCIÓBAN MONDOTT NEMET MISKOLC FEJLŐDÉSÉRE, HATÉKONYABB MŰKÖDÉSÉRE, A VÁROSI DOLGOZÓK BÉREMELÉSÉRE

 

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadta Miskolc 2024. évi költségvetését. Létfontosságú volt a közgyűlés felelős tagjainak támogatása, hiszen ez biztosítja városunk fejlesztéseinek forrásait, a gazdasági stabilitást, a még hatékonyabb működést, a Miskolcért dolgozók bérének emelését.

Lesújtva tapasztaltuk a mai közgyűlésen: ami a Fidesztől megszokott, hogy a város eredményeit, sikereit rombolni próbálják, ehhez ma a DK képviselői is csatlakoztak. Azt üzenték a miskolciaknak, hogy nem szeretnék a város fejlődését. A közgyűlés végül 15 igen szavazattal, a fideszes és kereszténydemokrata képviselők nem szavazata és a DK képviselőinek tartózkodó, azaz szintén nemnek minősülő szavazata ellenére tudta csak elfogadni Miskolc 2024-es költségvetését. Ezzel egyértelművé tették, hogy Dobrev Klára helyi emberei, Dr. Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs elárulták a miskolciakat.

A DK Magyarországon egyedülálló nagykoalíciót hozott létre a Fidesszel, hogy nyíltan szembe forduljon a miskolciakkal. Mindent megtettek azért, hogy januártól rosszabb legyen a város és az itt élők helyzete, de a városvezetés a Velünk a Város frakció képviselőinek felelős támogatásával ezt megakadályozta. Reméltük, hogy a DK politikai érdekeit felül tudja múlni városunk és a miskolciak érdeke, ám nem várt módon csalódnunk kellett. Sem a költségvetést, sem a költségvetéshez tartozó indítványokat nem támogatták. Nem szeretnének gondozottabb Miskolcot, színvonalasabb közösségi közlekedést. Nem szeretnék, hogy több fizetést vihessen haza az önkormányzat vállalatainál, szervezeteinél dolgozó több ezer ember. Leszavazták, hogy jövőre a Városgazdának sokkal több forrás álljon rendelkezésre kátyúzásra, zöldítésre, korszerűsítésre. Nem akarják a közlekedési vállalat több száz millió forintos plusztámogatását, a kulturális élet gazdagítását, a Salkaházi-támogatás emelését. Ezt tették volna a miskolciak karácsonyfája alá. Mindezt úgy, hogy tudatában voltak annak, hogy a költségvetésről való szavazás nem politikai érdekérvényesítésről, hanem Miskolcról szól.

Önkormányzati képviselőkként Miskolc és a miskolciak érdekeinek képviseletét vállalták esküjükkel. Árulásnak tekintjük, hogy ezt megszegték. Méltatlannak és tiszteletlennek tartjuk a miskolci emberekkel szemben, ezért DK-s frakciótársaink viselkedésétől ezennel elhatárolódunk.

A Fidesszel Miskolc ellen összefogó DK-s képviselőkkel ezért a továbbiakban nem kívánunk együttműködni!

 Tisztelettel:

Velünk a Város frakció

Miskolc