ujkelet.live

Életjelek nélkül találtak kedden Beit Semesben egy 13 éves fiút az ágyában, jelentette a média. A fiút a Magen David Adom mentőszolgálat a helyszínen halottnak nyilvánította.

A fiúnak semmilyen egészségügyi problémája nem volt, ezért a rendőrség úgy döntött, hogy testét boncolásra küldi, a döntést a gyerek családtagjai és Beit Semes ultraortodox lakosainak heves tiltakozása ellenére hozták meg.

Tüntetések zajlottak Jeruzsálemben illetve több tucat demonstráló érkezett kora délután az Igazságügyi Orvostani Intézethez, ahova a fiú holttestét szállították. Az egyik tüntető megpróbált betörni az intézménybe, letartóztatták.

A rendőrség mindeközben egyeztet az ügyészséggel arról, be nyútjsanak-e kérelmet a bíróságnak, hogy engedélyezze a kiskorú felboncolását.

A fiú három nappal korábban ünnepelte a bár micváját. Tegnap állítólag rosszullétre panaszkodott, majd ma reggel holtan találták.

A zsidó hagyomány általában ellenzi a boncolást, azon az alapon, hogy az emberi test szent, és nem szabad a halál után beavatkozást végezni rajta. Gyilkosság vagy emberölés esetén gyakran tesznek kivételt, és a bíróságok a múltban felülbírálták a családok kívánságait.

The post Ultraortodoxok tüntetnek egy 13 éves fiú felboncolása ellen first appeared on Új Kelet online.